Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Κάθειρξη επτά ετών για τις ληστείες σε Εθνική και Eurobank

Πάτρα: Κάθειρξη επτά ετών για τις ληστείες σε Εθνική και Eurobank

Ο 27χρονος κατηγορούμενος για τα δύο «χτυπήματα» επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα

Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε πρωτόδικα ο 27χρονος Γιώργος Π. ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο υπαίτιος των δύο ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν στο τέλος του 2011 σε κεντρικά υποκαταστήματα τραπεζών στην πόλη της Πάτρας.
 
Η δίκη του έγινε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, με τον κατηγορούμενο να επικαλείται κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστή σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ουσιαστικά τον οδήγησαν σε αυτές τις πράξεις.
Συγκεκριμένα ο 27χρονος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας στις 31 Δεκεμβρίου 2011 μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
 
Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, σε δύο οικίες του 27χρονου στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αεροβόλο πιστόλι με μια γεμιστήρα, το χρηματικό ποσό των 5.950 ευρώ καθώς και τα ρούχα που φορούσε ο δράστης κατά τη διάπραξη των ληστειών.
 
Από αστυνομική έρευνα  που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει τις παρακάτω ένοπλες ληστείες:
 
Στις 30 Δεκεμβρίου 2011 το μεσημέρι, εισήλθε σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, στην Πάτρα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.
Στις 25 Νοεμβρίου 2011 το μεσημέρι, με τον ίδιο τρόπο, εισήλθε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Πάτρα, όπου με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αρχικά από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ και εν συνεχεία από πολίτη που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην τράπεζα το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε