Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Περιπετειώδης σύλληψη εφοριακού – Ζήτησε 10.000 ευρώ από επιχειρηματία

Περιπετειώδης σύλληψη εφοριακού – Ζήτησε 10.000 ευρώ από επιχειρηματία

Όχι μόνο ήταν επίορκος αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είχε το θράσος να τηλεφωνήσει ακόμα και στη μητέρα του επιχειρηματία για να ζητήσει τα 10.000 ευρώ.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 47χρονος εφοριακός ο οποίος φέρεται ότι χρηματιζόταν προκειμένου να καλύπτει φορολογικές παραβάσεις επιχειρηματιών.  Πρόκειται για υπάλληλο στην ΔΟΥ Ηλιούπολης και σύμφωνα με της πληροφορίες, ο εφοριακός μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του είχαν «στήσει» κύκλωμα εκβιαστών προκειμένου να αποσπούν χρηματικά ποσά από τους φορολογουμένους.

Ο εφοριακός από τη ΔΟΥ Ηλιούπολης προσπαθούσε καιρό να αποσπάσει το ποσό των 10.000 ευρώ  από έναν επιχειρηματία που έχει ναυπηγοεπισκευαστική εταιρεία, προκειμένου να του ρυθμίσει ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 2008.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοριακός έφτασε στο σημείο να τηλεφωνήσει και στη μητέρα του επιχειρηματία και να ζητήσει και σε εκείνη το συγκεκριμένο ποσό. Το θράσος όμως δεν είχε τέλος, καθώς ο εφοριακός πήγε ο ίδιος στα γραφεία της εταιρείας και πήρε το συγκεκριμένο ποσό.

Αφού έλαβε το ποσό και αφού ο επιχειρηματίας είχε ειδοποιήσει την αστυνομία, οι αξιωματικοί τον περίμεναν έξω από την εταιρεία. Μόλις τους αντιλήφθηκε μπήκε γρήγορα στο αυτοκίνητό του και έπεσε πάνω στο περιπολικό. Εν συνεχεία προσπαθούσε να διαφύγει και υπήρξε καταδίωξη από περιπολικά της αστυνομίας.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα ο εφοριακός πέταξε τις δεσμίδες με το ποσό των 10.000 ευρώ από το παράθυρο του αυτοκινήτου, αλλά τελικά μετά από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν βρεθεί στο σπίτι του 7 βιβλιάρια καταθέσεων, ενώ αναμένεται να γίνει και έλεγχος σε όλες τις υποθέσεις που

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζήτησε λάδωμα εφοριακός; Καρφώστε τον!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε