Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πήραν προθεσμία οι 23 της σπείρας που τρομοκρατούσε τη Β. Ελλάδα

Πήραν προθεσμία οι 23 της σπείρας που τρομοκρατούσε τη Β. Ελλάδα

Είχαν ρημάξει τράπεζες και ΑΤΜ, δε δίσταζαν να πυροβολούν αστυνομικούς. Το… πάρτι τελείωσε και τώρα τα μέλη της σπείρας που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα έρχονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη.

Οι 23 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με δικαστικές πήγες, η δικογραφία φτάνει τις 3.000 σελίδες (!), χαρακτηριστικό της… πλούσιας δράσης της συμμορίας με τα καλάσνικοφ.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατά περίπτωση σειρά κατηγοριών, πολλές από αυτές κακουργηματικού χαρακτήρα όπως: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονιών, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Οι 10 συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να απαγγελθούν στον κάθε κατηγορούμενο συγκεκριμένες πράξεις, δηλαδή να αποσαφηνισθεί το κατηγορητήριο για την κάθε περίπτωση, ώστε να μπορέσουν να απολογηθούν για συγκεκριμένες πράξεις. Μόνο που αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και υπάρχει σύγχυση για το τι έπραξε ο κάθε κατηγορούμενος

Για να εξαρθρωθεί η σπείρα της Βόρειας Ελλάδας χρειάστηκε επιχείρηση που κράτησε επτά ολόκληρους μήνες! Είχε έδρα την Καβάλα και η συνολική «λεία» από τη δράση της πλησιάζει τις 450.000 €.

Είχε στη διάθεσή της ολόκληρο… οπλοστάσιο και δε δίσταζε να τον χρησιμοποιήσει κατά των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 22 άτομα σε διάφορες περιοχές της Καβάλας και ένα στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα, ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και δικηγόρος στην εγκληματική οργάνωση της Β. Ελλάδας – 23 οι συλλήψεις – Πυροβολούσαν ακόμα και αστυνομικούς! ΒΙΝΤΕΟ

Θεσσαλονίκη: Και ειδικός φρουρός στη σπείρα των αδίστακτων ληστών με τα Καλάσνικοφ – 19 συλλήψεις!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε