Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ο εφοριακός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κάθε διάθεση να συνεργαστεί πλήρως με τις δικαστικές αρχές έδειξε ο εφοριακός που κατηγορείται για κατάχρηση τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Νίκος Ανδριόπουλος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης καθώς είχε εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα για ψευδείς βεβαιώσεις, κατάχρηση του δημοσίου χρήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος για κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών από την ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, οδηγήθηκε, το πρωί της Πέμπτης, ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι.

Ο Ν. Ανδριόπουλος φέρεται να έχει καταχραστεί τεράστια χρηματικά ποσά, που μόνο για το 2010, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, αγγίζουν τις 500.000 ευρώ. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ποσό 770.000 ευρώ που αφορά το τρέχον έτος. Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό ενδέχεται να υπερβεί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο κατηγορούμενος εξέδιδε ψευδή εντάλματα πληρωμών, τα οποία εισέπραττε στη συνέχεια ο ίδιος. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο εφοριακός αποδέχεται ότι έχει καταχραστεί ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, όμως, όπως ισχυρίζεται, κατέληγε σε τρίτους.

Δηλώνει, επίσης, ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την ανακρίτρια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Φέρεται, επίσης, να τονίζει ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται άλλος υπάλληλος της εφορίας, ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος άνοιγε τραπεζικούς λογαριασμούς ως συνδικαιούχος, με στοιχεία πολιτών που έβρισκε από την υπηρεσία του, εν αγνοία τους.

Ο Ν. Ανδριόπουλος, κατόπιν προτροπής του καρδιολόγου του, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, από την οποία έλαβε εξιτήριο χθες. Ωστόσο, σύμφωνα με το συνήγορό του, δεν προτίθεται να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα στην ανακρίτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα χέρια της Ασφάλειας ο εφοριακός που έγινε “Λούης” με 2 εκατ. ευρώ – Είχε κλειστεί στο Δαφνί

Ποινική δίωξη στον εφοριακό που «τσέπωσε» 8 εκατ. ευρώ και εξαφανίστηκε!

«Ψάχνουν» κύκλωμα πίσω από τον εφοριακό που «άδειασε» τα ταμεία

Εφοριακός έγινε “Λούης” με 2 εκατομμύρια ευρώ!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε