Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Πιθανόν γνήσια η προκήρυξη” λέει η Αντιτρομοκρατική

“Πιθανόν είναι γνήσια. Ο μόνος αλλά σοβαρός ενδοιασμός για την γνησιότητα της είναι το είδος της εκρηκτικής ύλης αλλά αυτό παρακάμπτεται” υποστηρίζει ανώτερο στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου για την προκήρυξη στην Ελευθεροτυπία, επιβεβαιώνοντας έτσι ρεπορτάζ του Νewsit, που υποστήριζε ότι η προκήρυξη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, ως πρώτο δείγμα νέας οργάνωσης.

Άλλα στελέχη αντιμετωπίζουν με ανάλογη επιφύλαξη αλλά και με ιδιαίτερη σοβαρότητα την επιστολή του «Θανάση Κλάρα» (το πραγματικό όνομα του Άρη Βελουχιώτη) προς την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, με την οποία η προσωρινά, όπως υποστηρίζει ο συντάκτης της, ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση αναλαμβάνει το δολοφονικό χτύπημα.

Μάλιστα εκτιμούν ότι έχει πολλές ομοιότητες με την προκήρυξη της «ΟΠ.ΛΑ» μετά την εξίσου εκδικητική και δολοφονική επίθεση με 99 σφαίρες πολεμικού Καλάσνικοφ εναντίον των 6 αστυνομικών που τραυματίστηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής.

Διαφορές και ομοιότητες με τα γεγονότα

Οι αρχές εντοπίζουν μεγάλη διάσταση όσον αφορά τη συνδεσμολογία του δολοφονικού μηχανισμού που παραθέτει ο συντάκτης, με τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων αλλά και του Δημόκριτου, όπως επίσης ότι δεν βρήκαν συνοδευτική επιστολή στον φάκελο δήθεν από τον «Χρήστο Καραβέλα».

Θεωρούν επίσης πως ένα τόσο σοβαρό και θανατηφόρο χτύπημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόσο «ρηχό» τρόπο όπως στον επίλογο: «Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας, θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα».

Παρόλα αυτά εκτιμούν πως πρόκειται για γνήσια προκήρυξη, κυρίως εξαιτίας του μένους που επιδεικνύει ο συντάκτης σε βάρος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, προφίλ που θα ταίριαζε σε αυτό των δραστών που προέβησαν σε αυτό το καθαρά εκδικητικό δολοφονικό χτύπημα που είχε ως στόχο τον ίδιο τον υπουργό ή την «παραίτησή» του.

Αναφορικά με τα «λάθη» του συντάκτη σχετικά με τη συνδεσμολογία του φακέλου – βόμβα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, αναφέρουν πως υπάρχει η πιθανότητα ο συντάκτης να μην γνώριζε λεπτομέρειες από τον κατασκευαστή της.

Μετά τη δολοφονική έκρηξη οι αρμόδιοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε ήταν μαύρη πυρίτιδα από είδη πυροτεχνουργίας, δηλαδή βαρελότα, χαμηλής ταχύτητας έκρηξης, βάρους περίπου 400 γραμμαρίων, χρησιμοποιήθηκε μπαταρία των 1,5 βολτ, ότι δεν βρέθηκαν πυροκροτητές, πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν ως πυροδοτικοί μηχανισμοί αντιστάσεις πυράκτωσης από λάμπες, ενώ δεν είχαν βρει υπολείμματα συνοδευτικής επιστολής.

Ο συντάκτης της μυστηριώδους προκήρυξης από την άλλη περιγράφει την συνδεσμολογία της βόμβας ως εξής: «ενσωματώθηκαν δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως. Στο κάθε κομμάτι τοποθετήθηκε και ένας πυροκροτητής που ήταν συνδεδεμένος με τους πόλους μιας μπαταρίας energizer 9 βολτ».

Μετά από αυτή την επιστολή οι ίδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι αν η προκήρυξη έχει γραφεί από τους δράστες, πολύ πιθανόν αυτά τα υλικά που αναφέρουν, να εξαϋλώθηκαν από την έκρηξη και δεν εντοπίστηκαν από τα εργαστήρια, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαφορά στο είδος της εκρηκτικής ύλης, η οποία και πάλι μπορεί να έγκειται στην «άγνοια» του συντάκτη για τους τύπους των εκρηκτικών υλών.

Την ίδια απάντηση έχουν και για την λευκή κόλλα Α4, που υποστηρίζει ο συντάκτης της επιστολής-ανάληψης, ότι υπήρχε κολλημένη στην εξωτερική πάνω πλευρά του εσώκλειστου φακέλου η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συντάκτη, έγραφε τα εξής: «Κύριε υπουργέ. Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση SIEMENS. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας. Μετά τιμής. Καραβέλας Χρήστος».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αν υπήρχε αυτή η επιστολή που ήταν κολλημένη στο εκρηκτικό πακέτο, ίσως ο άτυχος Γιώργος Βασιλάκης να την διάβασε μεν αλλά δεν την ξεκόλλησε δε και άνοιξε το πακέτο με αποτέλεσμα η έκρηξη να καταστρέψει την συγκεκριμένη σελίδα.

«Όλοι είναι στόχοι»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή έφθασε στα γραφεία της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, την περασμένη Τετάρτη, με τους αρμόδιους αστυνομικούς να έχουν ενημερωθεί για την ύπαρξή της αλλά περίμεναν τη δημοσίευσή της το περασμένο Σάββατο.

Μέσα στην προκήρυξη υπάρχουν εδάφια από διακηρύξεις της Γαλλικής Επανάστασης που είχε επίσης χρησιμοποιήσει η 17 Νοέμβρη σε προκήρυξή της και για τη περίπτωση του Οτσαλάν το 1999. Κάποιοι δεν θεωρούν τυχαίο το αστέρι αλλά και την φιγούρα του Ρήγα Φεραίου.

Το γεγονός επίσης ότι αναφέρονται στην εικόνα της Ελλάδας με την οικονομική κρίση, την παρέμβαση του ΔΝΤ και τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δείχνει ότι προσπαθούν να προσδιορίσουν το ιδεολογικό τους υπόβαθρο.

Οι αποστολείς εξαπολύουν προσωπική επίθεση κατά του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο περιγράφουν ως «μανιακό διώκτη των αγωνιζομένων ανθρώπων» και «αδίστακτο στη χρήση δολοφονικής βίας». Επίσης στοχοποιούν τους υπεύθυνους των ΜΜΕ και συνδικαλιστές.

Ο συντάκτης αναφέρει επίσης και τα αρχικά σενάρια για την αποστολή του εκρηκτικού φακέλου: «Πρώτον να σταλθεί στο σπίτι του υπουργού στην Καλλιθέα όπου διαμένει με τη νέα του σύζυγο. Αυτό το σενάριο αποκλείστηκε για ευνόητους λόγους. Το δεύτερο προέβλεπε να σταλθεί στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά και αυτό αποκλείστηκε γιατί γνωρίζαμε την ύπαρξη των μηχανημάτων ελέγχου x-ray που διαθέτει το υπουργείο. Ακόμη και αν κατασκευάζαμε μη ανιχνεύσιμη βόμβα, ο κίνδυνος να ανοιχτεί από κάποιον ανταγωνιστή του υπουργού (προς γνώση του περιεχομένου) ήτανε μεγάλος. Τελικά αποφασίσαμε να σταλθεί ως δούρειος ίππος στο πολιτικό του γραφείο, και αυτό γιατί, φτάνοντας στον προορισμό του, ήταν πιθανόν να ανοιχτεί ο εξωτερικός φάκελος από τη/το γραμματέα του».

«Η περιέργεια του ‘έμπιστου’ υπασπιστή, μας χάλασε τα σχέδια όταν αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενο του φακέλου, πριν το πάει στο γραφείο του υπουργού μεταξύ κατεργαρέων…».

Ο συντάκτης απευθύνει απειλές εναντίον: «Προς εσάς τους μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής, που πρωταρχικό μέλημα σας ήταν και παραμένει το ασύδοτο κέρδος, η αλλοτρίωση και ο έλεγχος του πολιτικού συστήματος, διά μέσου του χρηματισμού και της διαπλοκής, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς που ελέγχεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κατ’ επέκταση τη σκέψη του πολίτη (Καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους) εσείς και εάν είστε στόχος. Σε όλους εσάς τους, φιλοσυστημικούς μεγαλοσυνδικαλιστές, δικαστικούς λειτουργούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς και κάθε τι μεγαλόσχημο, σας παρακολουθούμε και είστε στόχος. Εγκαταλείψτε το καράβι ομαλά όσο είναι καιρός. Παραδώστε το τιμόνι στο λαό και ας αποφασίσει εκείνος για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει».

«Έχουμε στρατηγική και σχέδιο, είμαστε ετοιμοπόλεμοι, μα προπάντων δεν αστειευόμαστε. Τα χειρότερα για εσάς άρχοντες της συσκότισης και του ψεύδους έρχονται»…

Διαβάστε επίσης:Η νέα 17Ν; Προκήρυξη μυστήριο οργάνωσης χωρίς όνομα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε