Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

“Πλημμύριζαν” την Ελλάδα με αναβολικά! Η Ρωσίδα, ο πάμπλουτος αρχηγός και ο γνωστός body builder

αναβολικά
Πηγή φωτογραφίας: astynomia.gr

– Αποκαλύψεις για το πολυδαίδαλο κύκλωμα αναβολικών
– Έφτιαχναν “μαϊμού” χάπια και “βιάγκρα”
– Δύο εκατομμύρια χάπια βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της συμμορίας
– Φωτογραφίες και βίντεο

Την Ελλάδα από άκρη σε άκρη θα πλημμύριζε με αναβολικά χάπια για “φουσκωμένους” μυς, αλλά και “βιάγκρα” για αχαλίνωτες νύχτες σεξ, πολυδαίδαλη συμμορία που είχε δημιουργήσει υπερσύγχρονα παρασκευαστήρια χαπιών, επικίνδυνων για την δημόσια υγεία.
Το δαιδαλώδες κύκλωμα, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έπειτα από πολύμηνες έρευνες, αποτελούνταν από συνολικά 16 άτομα και συγκεκριμένα 15 Έλληνες και μια Ρωσίδα, που είχε τις τεχνικές γνώσεις προκειμένου να στήσουν τα εργαστήρια παρασκευής των “μαϊμού” αναβολικών και των χαπιών για την σεξουαλική διέγερση.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και άνθρωποι που έχουν χαρακτηριστεί “νονοί” της νύχτας, καθώς είχαν στρατολογηθεί από κακοποιούς μέσα στα γυμναστήρια, λόγω του ότι ήταν “φουσκωτοί” και νταήδες. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν εμπειρία στα αναβολικά, λόγω της ενασχόλησής τους με το “χτίσιμο κορμιού” και -κατά συνέπεια- γνώριζαν την πιάτσα. Άρα είχαν έτοιμο πελατολόγιο.
 
Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες και αρχηγός της σπείρας, 37 χρόνων, φέρεται από αστυνομικές πηγές ως άνθρωπος της νύχτας. Ζούσε βίο πολυτελή, οδηγούσε πανάκριβα αυτοκίνητα, κάθε βράδυ ήταν πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια και ζούσε σε πολυτελή βίλα με πισίνα στα Νότια Προάστια της Αττικής.
Όλα αυτά, ενώ δήλωνε άνεργος και τα τελευταία χρόνια -λόγω της οικονομικής κρίσης- δεν κατέθετε φορολογική δήλωση.
Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα, φέρεται να παίζει ένας γνωστός “body builder” με συμμετοχή σε δεκάδες αγώνες και πολλές διακρίσεις, ο οποίος είχε αναλάβει την διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων σε γυμναστήρια και άλλους χώρους.

Η εξάρθρωση

Σύμφωνα με την αστυνομία -έπειτα από πολύμηνες έρευνες- εντοπίσθηκαν τρεις χώροι στην περιοχή του Ρέντη κι ένας στο κέντρο της Αθήνας. Στην περιοχή του Ρέντη εντοπίστηκαν δυο αποθήκες για τα παράνομα σκευάσματα, αλλά και δυο υπερσύγχρονα εργαστήρια, ενώ στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκε το τυπογραφείο της συμμορίας. Εκεί δηλαδή που τύπωναν τις ετικέτες για τα αναβολικά και τα διεγερτικά χάπια που παρασκεύαζαν.
Επίσης από τους Αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, βρέθηκαν αναλυτικές σημειώσεις για την παρασκευή αυτών των επικίνδυνων αναβολικών και διεγερτικών, αποδεικνύοντας έτσι πως κανείς από τους συλληφθέντες δεν είχε τις ελάχιστες γνώσεις χημείας και φαρμακολογίας για την παρασκευή των αναβολικών.
Παράλληλα, από τις παρακολουθήσεις διαπιστώθηκε πως οι πρώτες ύλες έρχονταν απευθείας από Βουλγαρία και Κίνα και βέβαια δεν είχαν καμιά πιστοποίηση ασφαλείας, από κανέναν έγκυρο και διεθνή οργανισμό ελέγχου.

Τα ευρήματα της Αστυνομίας

Η συνολική αξία των περίπου δυο εκατομμυρίων αναβολικών και διεγερτικών χαπιών που βρέθηκαν αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις της συμμορίας, θα απέφεραν στους συλληφθέντες το αστρονομικό ποσό των 10.000.000 ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό κράτος υπολογίζονται σε 3.000.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας στης αποθήκες του κυκλώματος βρήκαν κατάσχεσαν “πάνω από 2.000.000. τεμάχια παράνομων ουσιών και σκευασμάτων, μηχανολογικό εξοπλισμό κατάλληλο για παρασκευή των ουσιών, το χρηματικό ποσό των 344.600 ευρώ, πρώτες ύλες για την παρασκευή των σκευασμάτων, χρηματικό ποσό 35.000 ευρώ και 101 χρυσές λίρες, χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες και δοσολογίες για την παρασκευή αναβολικών”.
Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “Το χρηματικό ποσό των 309.600 ευρώ, 40 λίρες Αγγλίας, 153 LEI Ρουμανίας, δύο πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό, δύο πιστόλια κρότου-λάμψης, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και πλήθος έγγραφων και σφραγίδες”.

Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στων Εισαγγελέα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις