Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Πληρωμένος δολοφόνος και πρώην υπαξιωματικός του Π.Ν. ο κατασκευαστής της βόμβας – μαμούθ της Πάρνηθας

Πληρωμένος δολοφόνος και πρώην υπαξιωματικός του Π.Ν. ο κατασκευαστής της βόμβας – μαμούθ της Πάρνηθας

– Πρώην υπαξιωματικός του Ναυτικού και “γνωστός” της Αστυνομίας ο κατασκευαστής της βόμβας
– Το 2007 είχε κάνει απόπειρα δολοφονίας έναντι συμβολαίου ιδιοκτήτη του κέντρου Caramella στη Συγγρού
– Τον είχε στείλει όπως είχε ομολογήσει, ο δολοφονηθείς αργότερα επιχειρηματίας Μπάμπης Λαζαρίδης
– Στο βιογραφικό του “Χρήστου του Κρητικού”, εμπρησμοί, εκβιασμοί, εκτελέσεις συμβολαίων της νύχτας
– Η βόμβα θα προκαλούσε τεράστια καταστροφή αν είχε πυροδοτηθεί, λέει η αστυνομία

Ο 32χρονος φέρεται να παραδόθηκε στην αστυνομία μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τον εντοπισμό του μεγάλης ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού στο εγκαταλελειμένο “Ξενία” της Πάρνηθας, από φόβο μήπως βρεθεί κατηγορούμενος για τρομοκρατία.

Ο Χρήστος Λουκόπουλος ή Χρήστος ο “Κρητικός” όπως ήθελε να τον αποκαλούν, υπήρξε υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο στη συνέχεια έμπλεξε με τον κόσμο της νύχτας και έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αρχές. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα περίστροφο Μάγκνουμ και 12 φυσίγγια των 0,38 mm. Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατασκεύασε τον μηχανισμό πριν από 20 ημέρες και επιχείρησε να τον πυροδοτήσει ανεπιτυχώς από κοντινή απόσταση, πιθανώς σε χτύπημα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με την αστυνομία αν ο μηχανισμός είχε πυροδοτηθεί θα είχε προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Οι αρχές ερευνούν τώρα για ποια εγκληματική ενέργεια θα χρησιμοποιείτο ο μηχανισμός που αποτελείτο από φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων , μπαταρία 12βολτη αυτοκινήτου, καλώδια, ηλεκτρονική πλακέτα και πρωτότυπο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος πυροδοτούνταν από απόσταση με τηλεκοντρόλ.

Ο 32χρονος δεν απάντησε φοβούμενος τα αντίποινα από τους υποψήφιους στόχους του, ωστόσο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν πως θα τον τοποθετούσε πιθανόν έξω από κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ενώ τον εντάσσουν στην ομάδα του έγκλειστου των φυλακών Μαλανδρίνου, αρχηγού της εκβιαστικής ομάδας της Ελευσίνας.

Η έντονη δράση του

Λίγους μήνες νωρίτερα ο 32χρονος, είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας ανταγωνιστή του επιχειρηματία Λαζαρίδη.

Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2007, είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει έναν εκ των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, «Caramella» που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού, τον Γιάννη Βουτυράκο, έναντι συμβολαίου θανάτου αξίας 30.000 ευρώ.Τα χρήματα θα τα χρησιμοποιούσε ως “απόσβεση χρεών” ενός αποτυχημένου γάμου. Τότε είχε εντοπιστεί από τους «μπράβους» του κέντρου , οι οποίοι, αφού τον μετέφεραν στο υπόγειο του μαγαζιού, τον ξυλοκόπησαν.

Ο υπαξιωματικός είχε ομολογήσει μπροστά σε κάμερα των μπράβων, ότι ενεργούσε για λογαριασμό του δολοφονηθέντος αργότερα Λαζαρίδη, στα πλαίσια του.. “έντονου ανταγωνισμού”. Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και 38χρονος αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής ο οποίος φέρεται να του έδωσε το πιστόλι για το φόνο του Βουτυράκου. Ο Λουκόπουλος είχε προφυλακιστεί, αλλά αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς ο επιχειρηματίας απέσυρε τις κατηγορίες.

“Πριν ενταχτώ στο Πολεμικό Ναυτικό το 2003, εργαζόμουν ‘πόρτα’ σε νυχτερινό κέντρο της Καβάλας, όπου γνώρισα έναν απότακτο αστυνομικό, που είχε απασχολήσει σε υποθέσεις διαφθοράς τη διετία 1995-1997 στην Αθήνα. Είχα πει στον ίδιο αλλά και στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου της Καβάλας ότι θέλω να κατέβω στην Αθήνα και τους ρώτησα αν έχουν κάποια δουλειά εκεί” είχε καταθέσει τότε.

“Με έστειλαν στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου της Λ. Συγγρού, που γνώριζε εκείνον της Καβάλας και είχε ως ‘πρωτοπαλίκαρο’ τον 33χρονο Χ.Ρ. Εκείνη την εποχή είχα αρραβωνιαστεί, μετά παντρεύτηκα, ο γάμος δεν πήγαινε καλά και χώρισα, κάτι όμως που μου άφησε χρέη 25.000 ευρώ, τα οποία προσπάθησαν να πληρώσω με δάνεια. Χρεώθηκα περισσότερο. Η δεινή οικονομική μου θέση με έκανε ευάλωτο και έκανα ότι μου έλεγε ο Χ.Ρ, πιθανότατα μετά από εντολές του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου, ο οποίος είναι παντρεμένος με γνωστή τραγουδίστρια” συμπλήρωνε.

Σημειώνεται ότι ο Μπάμπης Λαζαρίδης, ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου “Μούσες” στη λεωφόρο Συγγρού, δολοφονήθηκε το 2008 στη Βούλα με μαφιόζικο τρόπο, ενώ έβγαινε από ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε με τη σύντροφό του, τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου άφησαν τον 3χρονο γιο τους μαζί με την νταντά.

Ο Λουκόπουλος σε κατάθεσή του είχε ομολογήσει ότι είχε κάψει το αυτοκίνητο επιχειρηματία. “Τέλη 2006, αρχές 2007, ο Χ.Ρ με είχε στείλει να κάνω τον συνοδό ασφαλείας σε έναν επιχειρηματία που είχε εργοστάσιο με δερμάτινα είδη, ο οποίος φαίνεται να έκανε τοκογλυφία. Ο Χ.Ρ του έπαιρνε χρήματα για την συνοδεία, όταν σταμάτησε να τα ‘δίνει’, του είχε πυροβολήσει το τζιπ Τσερόκι με ένα Μάγκνουμ 357, εγώ κατ’ εντολή του Χ.Ρ του είχα κάψει το αυτοκίνητο στον Βύρωνα”.

Ομολόγησε επίσης ότι εκβίαζε τον γνωστό τραγουδιστή Ν. Κουρκούλη. “Με εντολή του Χ.Ρ, είχα πάει στο καμαρίνι του γνωστού τραγουδιστή. Μου είχε πει να του πω ότι έρχομαι για λογαριασμό του φυλακισμένου αρχηγού της Ελευσίνας και ότι πρέπει να μου δίνει 1.000 ευρώ την εβδομάδα. Είχα μαζί μου ένα πιστόλι Μπερέτα με βουλωμένη κάνη, που είχα βγάλει όταν του μιλούσα. Ο τραγουδιστής δεν υπέκυψε και ο Χ.Ρ σκεφτόταν αντίποινα για να τον τρομοκρατήσει και να δώσει τα χρήματα. Είχα πάει σε διάφορα νυχτερινά κέντρα για εκβιασμό. Σε ένα στη Λ. Αλεξάνδρας, σε ένα άλλο στη Ν. Σμύρνη, ένα ακόμη στην Πλ. Καραϊσκάκη, επίσης σε ένα άλλο στην Πειραιώς, ενώ είχα πάει και σε ένα μαγαζί στον Φλοίσβο, που όμως προστατευόταν από τον Γ. Λ, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το μαγαζί είναι ‘δικό’ του” ειχε αναφέρει στην κατάθεση – φωτιά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε