Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια κατά των 5 γνωστών δημοσιογράφων

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια κατά των 5 γνωστών δημοσιογράφων

– Οι δύο οργανώσεις δημοσίευσαν την προκήρυξή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου
– Όλες οι επιθέσεις με τα γκαζάκια έγιναν σε διάστημα μίας ώρας στα σπίτια των πέντε δημοσιογράφων
– Στην προκήρυξή τους δίνουν συγχαρητήρια για τις καταλήψεις σε βίλες και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
– Καταφέρονται κατά των 5 δημοσιογράφων με συγκεκριμένες κατηγορίες  

Το μπαράζ των συμβολικών εμπρηστικών επιθέσεων σε πέντε σπίτια δημοσιογράφων τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τυχαίο, αλλά προσχεδιασμένο, όπως άλλωστε είχε επισημάνει και το NewsIt από την αρχή. 

Πίσω από αυτές τις επιθέσεις κρύβονται δύο οργανώσεις, με την πρώτη να έχει ονομασία “Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας” και τη δεύτερη “Μαχόμενη Μειοψηφία”,  δημοσιεύοντας την προκήρυξή τους  σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι επιθέσεις εξελίχθηκαν σε χρονικό διάστημα μιας ώρας τα ξημερώματα, με τους δράστες να τοποθετούν σε όλες τις περιπτώσεις από 2 γκαζάκια στις εισόδους των κατοικιών. Η αρχή έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα παιδιά του. Ο δημοσιογράφος του Mega, είπε στη διάρκεια της εκπομπής του: «Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι».

Στις 04:10 στην Αγ. Παρασκευή έγινε το ίδιο στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος. Στις 04:15 στη Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του ΑΠΕ Αντώνης Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Την ίδια ώρα στο Μαρούσι γινόταν το ίδιο στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα. Σύμφωνα με κατοίκους, λίγο πριν την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου του ΕΠΕΝΔΥΤΗ, κλωτσούσαν την πόρτα σα να ήθελαν να την σπάσουν και να μπουν μέσα.

Τελευταίος στόχος έγινε ο δημοσιογράφος του ALPHA Πέτρος Καρσιώτης στον Άλιμο.

Στην προκήρυξή της η νέα οργάνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με τις αντανακλαστικές εμπρηστικές επιθέσεις μας σε σπίτια δημοσιογράφων παίρνουμε μια σαφή θέση μάχης δίπλα στις κοινότητες αγώνα και ενάντια στους μόνιμους συκοφάντες της. ‘Ηρθε η στιγμή να ακουστεί η η δικιά μας αλήθεια μακριά απ’ τις λάσπες και τα ψέμματα των media. Μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που στήθηκε το τελευταίο διάστημα οι αναρχικοί, ο κόσμος του αγώνα αντιστάθηκαν. Με τις γροθιές υψωμένες, με συνθήματα, με πέτρες, με καταλήψεις, με φωτιά, με αξιοπρέπεια. Η θαραλλέα και αποφασιστική κίνηση ανακατάληψης της Βίλας, η ταυτόχρονη κατάληψη των γραφείων του αριστερού θίασου της ΔΗΜΑΡ και η αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στο υπουργείο οικονομικών παρά την καταστολή τους έδειξαν πως μέσα στη γενικευμένη απάθεια υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταθέτουν εύκολα τα “όπλα” τους.

Περνώντας από την θεωρία στην πράξη επιτεθήκαμε σε 5 σπίτια ρου…. δημοσιογράφων. Στο συντονισμένο μπαράζ συμμετείχαμε σύντροφοι από την Μαχόμενη Μειοψηφία και τους Κύκλους Παραβατικών/πυρήνας Εραστές της Ανομίας. Θεωρούμε τις συμμαχίες εντός της αγωνιστικής κοινότητας αναγκαίο συστατικό στην επίθεση ενάντια στο κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργανωμένη επίθεση με γκαζάκια εναντίον γνωστών δημοσιογράφων – Αγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε