Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ποιος είναι ο Κώστας Βασιλάκος, το πρόσωπο «κλειδί» στην απάτη εις βάρος του ΕΟΤ

Ποιος είναι ο Κώστας Βασιλάκος, το πρόσωπο «κλειδί» στην απάτη εις βάρος του ΕΟΤ

Εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος της απάτης που είχε στηθεί εις βάρος του ΕΟΤ. Σήμερα, ο Κώστας Βασιλάκος οδηγείται στον εισαγγελέα. Και έχει ξεκαθαρίσει πως ό,τι έχει να πει, θα το πει μόνο σε εκείνον.

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα του Οργανισμού είναι ένας από τους πέντε συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση με την πλαστή επιταγή των 147.000€ που θέλησαν να εξαργυρώσουν, εις βάρος του ΕΟΤ.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, κράτησε το στόμα του κλειστό. Ξεκαθάρισε στους αστυνομικούς και στον ανακριτή πως ό,τι είχε να πει, θα το έλεγε στον εισαγγελέα. Η στιγμή αυτή, έφτασε. Ο Βασιλάκος και οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες θα τον συναντήσουν σήμερα…

Πρόσωπο υπεράνω υποψίας, στον οποίο όλοι είχαν εμπιστοσύνη. Έτσι τον χαρακτήρισαν λίγο μετά τη σύλληψή του. Αλλά η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΕΟΤ, την Πέμπτη, έδωσε άλλη διάσταση.

Ο Κώστας Βασιλάκος σπούδασε στην Αγγλία. Πριν αναλάβει χρέη ειδικού συμβούλου στον ΕΟΤ είχε εργαστεί σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με έδρα τη Δανία, σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είναι και ιδιοκτήτρια ΠΑΕ αλλά και στην ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αποστολή».

Ασχολούνταν, μεταξύ άλλων, και με τη λειτουργία των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, αντικείμενο διαφωνίας ανάμεσα στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλονιάννη και τον πρώην ΓΓ του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο.

Ο Βασιλάκος κατηγόρησε τους ταμίες του Οργανισμού για ατασθαλίες και «μαύρη τρύπα» ύψους 12 εκατ. ευρώ, επικαλούμενος πόρισμα ορκωτών λογιστών. Γι’ αυτό και φέρεται να απαίτησε από τους ταμίες να του παραδώσουν τα μπλοκ επιταγών που χειρίζονταν.

«Ζητούσε επίμονα να του δοθούν για έλεγχο τα μπλοκ των τραπεζικών επιταγών, τα οποία, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των υπαλλήλων του Ταμείου, μετά από ισχυρές πιέσεις της διοίκησης του παραδόθηκαν. Από αυτά τα μπλοκ προέρχεται η επιταγή των 147.000 ευρώ», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΕΟΤ, αφήνοντας αιχμές και κατά του ίδιου του Ν. Καραχάλιου, ο οποίος πλέον απειλεί με αγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αγωγές απαντά ο Καραχάλιος στις καταγγελίες – Πρόεδρος εργαζομένων: Ηταν τουρίστας

“Καίνε” τον Καραχάλιο οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ: Με παρέμβασή του δόθηκε η επιταγή

Γ.Γ. ΕΟΤ: Να μην σπιλώνονται αδίκως άνθρωποι

Καραχάλιος: Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου – Μιλάει για «τρύπα» 12 εκατ. στον ΕΟΤ!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε