Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος” για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έβγαλε πιστόλι!

Πόλεμος” για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έβγαλε πιστόλι!

– Στα χέρια της Εισαγγελέως Βόλου βρίσκεται από το πρωί η δικογραφία
– Αιτία της διαμάχης είναι το αν τελικά έγινε προσαγωγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π.Ηλιόπουλου
– Αντιεξουσιαστής κατέθεσε πως ο βουλευτής του ”έδειξε” το πιστόλι του. Διαψεύδει ο Ηλιόπουλος
– Για “συνεργασία μεταξύ του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου, σκοτεινών κυκλωμάτων του παρακράτους και ΜΜΕ” μιλά η Χ.Α.

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην πόλη του Βόλου, μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π.Ηλιόπουλος κατέβηκε από τα γραφεία του κόμματος, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου διασταυρώθηκε με άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο αντιεξουσιαστής αναγνώρισε τον βουλευτή και υπήρξε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο. Στο σημείο όμως συνέκλιναν λίγα λεπτά αργότερα αντιεξουσιαστές και μέλη της Χρυσής Αυγής, που ήταν στα γραφεία, και υπήρξαν αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα να απειληθεί συμπλοκή.

Επι τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που ειδοποιήθηκαν από πολίτες και η συμπλοκή αποφεύχθηκε ενώ προσήχθησαν συνολικά 11 άτομα και συγκεκριμένα, επτά από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τέσσερις από τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επέδειξε όπλο.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε σήμερα από την Αστυνομία, ο βουλευτής δεν προσήχθη και από την κατάθεση του αντιεξουσιαστή, ο οποίος συναντήθηκε αρχικά μαζί του, προκύπτει ότι ο Ηλιόπουλος του επέδειξε όπλο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή μετά τις καταθέσεις να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες, ενώ δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας συγκεντρώθηκε ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι αργότερα μαζί με τους επτά που αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς και άλλα άτομα, έκαναν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Πριν φθάσουν όμως εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ήταν σε εμποροπανήγυρη της περιοχής.

Οι αντιεξουσιαστές συνέχισαν την πορεία τους σε άλλους δρόμους του Βόλου και αργότερα διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθεί άλλο επεισόδιο.

Η Εισαγγελέας του Βόλου μελετά τα στοιχεία της προανάκρισης και τις σχετικές καταθέσεις και θα αποφανθεί αν προκύπτουν στοιχεία για αδικήματα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις.

H ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το περιστατικό:

“Επειδή πολλά ακούστηκαν για το περιστατικό που συνέβη στην πόλη του Βόλου θα θέλαμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα για το συμβάν.

Γυρίζοντας από την πόλη της Λάρισας το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής βρέθηκε την προγραμματισμένη ώρα ανοιγματος των γραφείων στον προσωρινό χώρο που διαθέτει το Κίνημα στην πόλη του Βόλου.

Στις 7:25 εμφανίστηκε ομάδα γνωστών παρακρατικών εγκληματιών του αντεξουσιαστικού χώρου με σκοπό την είσοδο της στο γραφείο. Η ολιγομελής ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των γραφείων μας απέτρεψε ακόμα και την προσέγγιση των παρακρατικών αναρχικών, σταματώντας τους στον κεντρικότερο δρόμο του Βόλου, την Δημητριάδος. Ακούγοντας την οχλαγωγία κατέβηκε και ο βουλευτής του Κινήματος μας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στην είσοδο της πολυκατοικίας για να δει τι συμβαίνει. Αφού για μερικά δευτερόλεπτα έγινε αυτόπτης μάρτυρας της κατάστασης, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας η οποία έφτασε στον τόπο του συμβάντος σε ελάχιστα λεπτά και μάλιστα με την παρουσία του ίδιου του διευθυντή της.

Το περιστατικό έλαβε τέλος με την προσαγωγή 6 ατόμων του αναρχικού χώρου. Στη συνέχεια 4 μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση ώστε να καταθέσουν για το συμβάν.

Δεν υπήρξε καμία προσαγωγή μέλους της Χρυσής Αυγής, πόσο μάλλον του Βουλευτή του Κινήματος, όπως δεν υπήρξε βέβαια και καμία επίδειξη του προσωπικού πιστολιού του Παναγιώτη Ηλιόπουλου όπως ψευδώς έχει διαρρεύσει από το συγκεκριμένο αναρχικό στοιχείο που προσήχθη, το οποίο και χρησιμοποίησαν επίορκο, οι οποίοι σε χρόνο μηδέν τηλεφωνούσαν σε δημοσιογράφους για να μεταφέρουν την συκοφαντική ψευδολογία.

Η άμεση ενημέρωση των δημοσιογράφων με τρόπο ανεπίσημο από κάποιους δείχνει την απόλυτη συνέργασια, η οποία υπάρχει κατά της Χρυσής Αυγής μεταξύ του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου, σκοτεινών κυκλωμάτων του παρακράτους και ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψεύδος μετέδωσε κατευθείαν το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο όμως δεν δημοσίευσε την διάψευση του Βουλευτή Ηλιόπουλου”.

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή το επεισόδιο με το βουλευτή της

Προσαγωγή βουλευτή της ΧΑ – Συμπλοκή χρυσαυγιτών με αντιεξουσιαστές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε