Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πολυμελές κύκλωμα διαρρηκτών είχε ρημάξει όλη την Αθήνα

Πολυμελές κύκλωμα διαρρηκτών είχε ρημάξει όλη την Αθήνα

Συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 38 έως 17 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη 19 συνεργοί τους.

Το πολυμελές κύκλωμα διέπραττε κλοπές από αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τη Μεσσηνία.

Οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση. Σε κάθε περίπτωση ενεργούσαν μεν από κοινού αλλά με διαφορετική σύνθεση ομάδας και διέπρατταν κλοπές κατ’ εξακολούθηση με την ίδια μέθοδο δράσης.

Συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης έμπαιναν σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε χωρίς εμφανή ίχνη παραβίασης, είτε παραβιάζοντας τις κύριες εισόδους αυτών και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, αφού κρατούσαν μέρος των κλοπιμαίων για προσωπική χρήση, μεταπωλούσαν τα υπόλοιπα και έστελναν μέρος των χρημάτων σε άτομα στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 238 περιπτώσεις κλοπών στην Αττική και μία στη Μεσσηνία.

Μετά από έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι, 2 γεμιστήρες και φυσίγγια, μαχαίρια, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, 2.700 ευρώ, διαταγές αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, μικροποσότητα κάνναβης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, φορητοί η/υ, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κοσμημάτων και διάφορα άλλα είδη οικιακής χρήσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρατήστε τους κλέφτες έξω από το σπίτι σας με μόλις 79 ευρώ!

Πατέρας και γιοι πήραν τους κλέφτες με τις… κλωτσιές!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε