Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πορτοφολάδες: Πώς εμπλέκεται συγγενής μουσικοσυνθέτριας

πορτοφολάδες
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

– Τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν περισσότεροι από είκοσι πορτοφολάδες
– Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση συγγενής πασίγνωστης μουσικοσυνθέτριας
– Η αποθήκη του, η γυναίκα από την Βουλγαρία που είχε τα κλειδιά και τα… αρχαία
– Εμπλέκεται και πρώην αστυνομικός με… ακριβό γούστο
– Όλο το χρονικό της υπόθεσης με την εγκληματική οργάνωση που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος αμέτρητων πολιτών

Μια είδηση της οποίας το… κουβάρι ξεκίνησε ήδη από χθες, Σάββατο 16.09.2017 να ξετυλίγει το newsit.gr. Στο ρεπορτάζ που μεταφέραμε χθες, γίνονταν λόγος για μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και είχε βάλει στο “στόχαστρο” δεκάδες πορτοφολάδες που είχαν διαπράξει αμέτρητες κλοπές ανυποψίαστων πολιτών.

Η υπόθεση, ωστόσο, έχει πάρει προεκτάσεις.

Διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου το χρονικό της δράστης των μελών του κυκλώματος

Ο συγγενής της μουσικοσυνθέτριας

Στην υπόθεση, ωστόσο, εμπλέκεται και συγγενής πασίγνωστης μουσικοσυνθέτριας. Πώς; Ο άνδρας δηλώνει γλύπτης. Είχε μια αποθήκη στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δώσει σε μια γυναίκα από την Βουλγαρία. Πιθανώς για να επιβλέπειτην αποθήκη, να καθαρίζει και να φροντίζει τα πράγματά του.

Η γυναίκα αυτή συμμετείχε στο κύκλωμα που είχαν συστήσει οι πορτοφολάδες. Όταν οι Αρχές εντόπισαν τα ίχνη της, έκαναν έρευνα και στην αποθήκη που προαναφέραμε. Εκεί, λοιπόν, οι Αρχές ανακάλυψαν κάποια αρχαία. Ο άνδρας ισχυρίζεται πως όλα είναι δηλωμένα. Ωστόσο, θα γίνει ενδελεχής έρευνα από αρχαιολόγους, ούτως ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο οι ισχυρισμοί του είναι αληθείς.

Και πρώην αστυνομικός συνεργάζονταν με τους πορτοφολάδες!

Παράλληλα, για την ίδια σπείρα έχει συλληφθεί και ένας πρώην αστυνομικός. Ο άνδρας κατά το παρελθόν κι ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία, είχε κατηγορηθεί για… περίεργες σχέσεις με ανθρώπους της νύχτας.

πορτοφολάδες

Ο πρώην αστυνομικός εμπλέκεται ως εξής: Οι πορτοφολάδες άρπαζαν… ό, τι έβρισκαν από τους ανυποψίαστους πολίτες. Κάποια από τα “λάφυρά” τους, ήταν και κινητά τηλέφωνα.

Ο πρώην αστυνομικός, λοιπόν, επέλεγε τα… καλά κομμάτια και τα αγόραζε.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι πορτοφολάδες έβαζαν στόχο τόσο επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, όσο και πεζούς. Έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί περισσότερα από είκοσι άτομα – μέλη της οργάνωσης. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι αλλοδαποί.

πορτοφολάδες

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ έπειτα από την ολοκλήρωσή τους αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Όπως και να έχει, είναι σίγουρα μια υπόθεση που θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμη…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις