weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πως «έκαναν φτερά» τα έγγραφα από το γραφείο του Άκη και μια διάρρηξη που δεν αποδείχθηκε ποτέ

Πως «έκαναν φτερά» τα έγγραφα από το γραφείο του Άκη και μια διάρρηξη που δεν αποδείχθηκε ποτέ | Newsit.gr

Όμως, ένα έγγραφο του ΣΔΟΕ περιπλέκει την κατάσταση.

Η διάρρηξη σύμφωνα με τον κ.Τσοχατζόπουλο, είχε γίνει, σύμφωνα με μήνυση που είχε καταθέσει ο ίδιος, τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010.

Ωστόσο, σε αναφορά που συνέταξε το ΣΔΟΕ στις 22 Ιουνίου του 2011 γίνεται λόγος για μεταφορά μεγάλου μέρους του προσωπικού αρχείου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το γραφείο του στην Κόμνα Τράκα, αμέσως μόλις ξέσπασε ο θόρυβος για το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όπως μάλιστα σημειώνεται, το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται στην αναφορά του ΣΔΟΕ: «Σε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στην Υπηρεσία μας, δόθηκε η πληροφορία ότι το βράδυ που πήρε δημοσιότητα το θέμα του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μεταφέρθηκε μέρος του προσωπικού αρχείου του κ. Τσοχατζόπουλου, από το γραφείο του στην οδό Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη, προς άγνωστη κατεύθυνση με το υπ’ αρ. κυκλοφορίας ΖΜΧ 7950 ΙΧΕ. Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου. Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».

Παρότι η αναφορά του ΣΔΟΕ δεν συνδέει ευθέως τη μεταφορά του αρχείου του κ. Τσοχατζόπουλου με τη «διάρρηξη» του γραφείου του, ωστόσο ερωτήματα φαίνεται να δημιουργούνται πλέον γύρω από την υπόθεση εκείνη για την οποία είχε προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός καταθέτοντας μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών. Σύμφωνα με όσα υποστήριζε στη μήνυσή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010 οι δράστες παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο απ’ όπου πήραν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη φέρονται ότι έκαναν φτερά και περιείχαν οικονομικά στοιχεία, αποδείξεις πληρωμών, έγγραφα σχετικά με τα ακίνητά του του και τις δικαστικές του εκκρεμότητες αλλά και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθν. Άμυνας.

Σμπώκος: Θα μιλήσω στην δικαιοσύνη

Για πρώτη φορά από τότε που τα ημερολόγια του Ακη Τσοχατζόπουλου είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Γιάννης Σμπώκος -ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και γενικός διευθυντής Εξοπλισμών από το 1997 έως το 2000- ο οποίος «πρωταγωνιστούσε» σε μεγάλο μέρος τους, σπάει τη σιωπή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα,  Realnews ο Γ. Σμπώκος εκφράζει την έκπληξή του για όσα αποκαλύπτονται: «Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με “μαύρο” χρήμα ή παράνομο πλουτισμό. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε μένα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Οταν κληθώ από τις δικαστικές Αρχές, θα το αποδείξω με στοιχεία», υποστηρίζει. Εκτός από έκπληξη, έκδηλη είναι και η δυσαρέσκειά του «για τα όσα αναληθή γράφονται που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο Γ. Σμπώκος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση για την προμήθεια των υποβρυχίων, βρίσκεται ξανά στη δίνη του κυκλώνα λόγω των σημειώσεων του πρώην υπουργού, ο οποίος του ζητάει συνεχώς χρήματα. Χρήματα για τα οποία ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών δηλώνει άγνοια. Φράσεις όπως «Γιάννη, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατήσεις, εσύ δεν είσαι κλέφτης, δεν είσαι απατεώνας!» δείχνουν απρόσμενη τροπή στη συνεργασία των δύο ανδρών και παραπέμπουν σε ύποπτες πληρωμές γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στα ημερολόγια του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, ο Α. Τσοχατζόπουλος απευθύνεται στον Γ. Σμπώκο ως το πρόσωπο που είχε αναλάβει τη διαχείριση μέρους των χρημάτων, αλλά στην πορεία έκλεισε τη στρόφιγγα.

ΠΗΓΗ: CAPITAL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μίζες €300 εκατ. φανερώνει το αρχείο του Άκη – Ελλάδα

 

850 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Άκη; – Ελλάδα

Ο Άκης κάνει έκκληση για… δίκαιη δίκη! – Ελλάδα

 

Ο Άκης αποκαλούσε τον εαυτό του “ωραίο υπουργό” – Νέες αποκαλύψεις για υπέρογκες δαπάνες – Ελλάδα

 

#TAGS MM