Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Πως έστειλαν τα δέματα βόμβες σε Μέρκελ και Μπερλουσκόνι!

Πως έστειλαν τα δέματα βόμβες σε Μέρκελ και Μπερλουσκόνι!
Την Δευτέρα το πρωί φαίνεται πως έστειλαν τα δέματα με τις βόμβες οι τρομοκράτες σε Άγκελα Μέρκελ και Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πρόκειται για ένα ελληνικό βιβλίο, ανάμεσα στις σελίδες του οποίου, είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό.
Όπως αναφέρει σήμερα η Αστυνομία, την Δευτέρα το πρωί, ένας άνδρας νεαρής ηλικίας, κατέθεσε ταχυδρομικό δέμα, σε υποκατάστημα ταχυμεταφορικής εταιρείας που εδρεύει κοντά στο Σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα.
 
Το δέμα, έφερε ως αποστολέα το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και παραλήπτη την Καγκελάριο της Γερμανικής Κυβέρνησης. Στη συνέχεια, με μέριμνα της ιδιωτικής ταχυμεταφορικής εταιρείας μεταφέρθηκε στους χώρους ελέγχου των Κεντρικών εγκαταστάσεών της, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας για ύποπτα αντικείμενα. Κατόπιν, πάλι με μέριμνα της ταχυμεταφορικής εταιρείας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο, όπου φορτώθηκε σε αεροσκάφος συνεργαζόμενης ιδιωτικής εταιρείας με προορισμό την Γερμανία.
 
Σε ότι αφορά το δεύτερο δέμα που στάλθηκε στο εξωτερικό, την ίδια ημέρα το μεσημέρι, ένας άγνωστος νεαρός άνδρας, κατέθεσε ένα ταχυδρομικό δέμα, σε υποκατάστημα άλλης ταχυμεταφορικής εταιρείας που εδρεύει στον Περισσό. Το δέμα, έφερε ως αποστολέα υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικού πολιτικού κόμματος και παραλήπτη τον Πρόεδρο της Ιταλικής Κυβέρνησης.
 
Με μέριμνα της ταχυμεταφορικής εταιρείας, μεταφέρθηκε το δέμα στους χώρους άλλης ταχυμεταφορικής, που εδρεύει στο αεροδρόμιο Αθηνών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας για ύποπτα αντικείμενα. Στη συνέχεια φορτώθηκε σε αεροπλάνο μεταφοράς εμπορευμάτων με τελικό προορισμό την Ιταλία. Από τις αστυνομικές έρευνες και την αξιοποίηση πληροφοριών της Αστυνομίας, εντοπίσθηκε η ύπαρξη του δέματος στο συγκεκριμένο αεροπορικό μέσο κατά το χρόνο που βρίσκονταν στην εναέρια διαδρομή του. Ενημερώθηκε άμεσα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μέσω της οποίας δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες καθόδου του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Μπολόνια.
 
Από τον έλεγχο των Ιταλικών Αστυνομικών Αρχών, που ενημερώθηκαν άμεσα από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για παγιδευμένο δέμα το οποίο εξουδετερώθηκε.
 

Τι λένε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης

Δυόμισι κιλά ζύγιζε, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το παγιδευμένο πακέτο με παραλήπτη τον Ιταλό πρωθυπουργό το οποίο εντοπίσθηκε σε εμπορική πτήση που είχε απογειωθεί, χθες βράδυ, από την Αθήνα με προορισμό το Παρίσι.

    Το αεροσκάφος, πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, όπου οι πυροτεχνουργοί, λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα εντόπισαν το συγκεκριμένο πακέτο. Ενώ προσπαθούσαν να το εξουδετερώσουν, ανεφλέγη και η ιταλική αστυνομία εξετάζει ό,τι περισώθηκε από το μηχανισμό.

    Στο περιτύλιγμά του, το πακέτο έγραφε “προς την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, Ρώμη”.

    Οπως αναφέρει η εφημερίδα “Ρεπούμπλικα”, “πρόκειται για εκρηκτικό πακέτο παρόμοιο με εκείνο που είχε σταλεί, τον Δεκέμβριο του 2003, στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι. Μια τεχνική που φέρεται να σχετίζεται με το διεθνές αναρχικό δίκτυο”.

    Σύμφωνα με τον σχολιαστή της εφημερίδας “Κοριέρε Ντέλα Σέρα”, Αντόνιο Φεράρι, “το φαινόμενο των παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων, αλλάζει την καθημερινή ζωή της Ελλάδας και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, αν η σειρά αυτών των “επικίνδυνων αποστολών“ έχει ολοκληρωθεί”.

Μέρκελ: Να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στις αερομεταφορές

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ζητά να κλείσουν τα κενά ασφαλείας στις αερομεταφορές εμπορευμάτων. Μετά και το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο, από την Ελλάδα, που έφτασε χθες στην καγκελαρία του Βερολίνου, η κ. Μέρκελ δηλώνει ότι οι βόμβες που βρέθηκαν τελευταία στην Ευρώπη «θα πρέπει να είναι η αφορμή για να βελτιωθεί ο έλεγχος στις μεταφορές εμπορευμάτων εντός της Ευρώπης, με τις ΗΠΑ και ει δυνατόν σε παγκόσμια κλίμακα».

    Στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse” (Πασάουερ Νόιε Πρέσε, έκδ. Τετ.) η κ. Μέρκελ αναφέρει ότι στις τελευταίες περιπτώσεις, αποδείχτηκε πως λειτουργεί η συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας. «Η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μόνον αν συντονιστούν οι δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα», προσθέτει. Σημειώνει,επίσης, ότι με την “εξαιρετική διεθνή συνεργασία και τη δουλειά των αρχών ασφαλείας αποτράπηκαν επανειλημμένα επιθέσεις”.

    «Μολαταύτα δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ο καθένας καλείται να είναι σε επιφυλακή», υπογραμμίζει η κ. Μέρκελ.

Πάντως η κυβέρνηση του Βερολίνου, αποσυνδέει πλήρως το παγιδευμένο πακέτο που έφτασε χθες στην καγκελαρία με τα πακέτα-βόμβες από την Υεμένη τα οποία αποδίδονται στην Αλ Κάιντα.

 Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Κολωνίας/Βόννης άκρως επικίνδυνο πακέτο-βόμβα σε κουτιά μελάνης για εκτυπωτές.

   

   

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε