Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πως γλύτωσαν οι γείτονες του μακελάρη από του χάρου τα δόντια – Το προφίλ του δράστη

Το σημείο όπου έγινε το μακελειό ΦΩΤΟ LAMIAREPORT.GR

“Ηρθε η ώρα σας”, φώναζε στους γείτονές του ο 68χρονος που έσπειρε τον θάνατο στην Στυλίδα. Οι ώρες αγωνίας που πέρασαν οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν κρυφτεί στα σπίτια τους.

Δεν ήξεραν αν θα τους βρεί το ξημέρωμα οι γείτονες του μακελάρη της Στυλίδας. Πάνω από 6 ώρες έζησαν τον εφιάλτη και περιγράφουν όσα έγιναν στον οικισμό “Καυκί” στο Αχλάδι.

Τις ώρες αγωνίας περιέγραψαν στο LamiaReport.gr.

“‘Ηταν γύρω στις 2 το πρωί όταν σβήσαμε τα φώτα και πέσαμε για ύπνο. Από την παραλία, που είναι δίπλα, ακουγόταν οι κουβέντες και τα γέλια μιας χαρούμενης παρέας. Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές, κάτι σαν καυγάς. Στη συνέχεια κραυγές και ουρλιαχτά. Μέχρι να βγούμε έξω, ακούμε απανωτούς πυροβολισμούς, φωνές και ουρλιαχτά. Αναγνωρίζουμε τη φωνή του δράστη που απειλεί “θεούς και δαίμονες” και τον βλέπουμε να έρχεται προς το σπίτι μας.
Κλειδώνουμε και βάζουμε τον μεγάλο σύρτη στην πόρτα και σφραγίζουμε και το παράθυρο. Ο δράστης έχει φτάσει στον περίβολο βρίζει και απειλεί ότι “ήρθε η ώρα μας”. Δεν μπορεί να μπει και φεύγει. Εμείς εντωμεταξύ μιλάμε με το 100 και μας λένε ότι έρχεται η αστυνομία. Ο δράστης επιστρέφει σε λίγα λεπτά πάλι με βρισιές και απειλές. Αυτή τη φορά με ειδική τανάλια κόβει τη σήτα της περίφραξης και μπαίνει στην αυλή”.

To σημείο όπου άνοιξε τρύπα στον φράχτη ο 68χρονος. ΦΩΤΟ LAMIAREPORT

Kαι συνεχίζουν: “Πίσω του ακολουθεί η σύζυγός του που τον παροτρύνει να σκοτώσει κι εμάς, φωνάζοντας:”Ο Κώστας κοιμήθηκε, τώρα Βαγγέλη έφτασε η ώρα να κοιμηθείς κι εσύ”. Ο δράστης χτυπάει με μανία την πόρτα με το όπλο του για να την σπάσει. Μετά προσπαθεί να μπει από το παράθυρο.

Εμείς έχουμε ανέβει στη σοφίτα, κάνουμε το σταυρό μας και περιμένουμε το μοιραίο. Τα δευτερόλεπτα φαινόταν σαν ώρες. Εφιαλτικές στιγμές. Εκείνη την ώρα, κάτι αποσπά την προσοχή του δράστη και αρχίζει να πυροβολεί. Εκ των υστέρων καταλάβαμε ότι πυροβόλησε το ασθενοφόρο που ήρθε για τους τραυματίες. Το ακούσαμε να απομακρύνεται, με θόρυβο. Συνεχίζουμε να ακούμε θόρυβο στην αυλή, χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε, από που προέρχεται.
Δεν ξέρουμε που βρίσκεται ο δράστης και ακούμε μόνο κραυγές για βοήθεια από την παραλία.
Οι εφιαλτικές ώρες συνεχίζονται μέχρι το ξημέρωμα. Τότε αρχίζουμε να ακούμε τις φωνές των αστυνομικών που διαπραγματεύονταν με τον δολοφόνο, που πλέον είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του.”

Οπως λένε θεωρούν θαύμα το οτι έζησαν αφού τους έσωσαν ο σύρτης και τα σίδερα στα παράθυρα.

Ποιός είναι ο 68χρονος

Κατάγεται από την Λευκάδα Σπερχειάδας και ήταν οικοδόμος πολλά χρόνια στην Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.

Πριν από 15 χρόνια περίπου αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στο Καυκί και μάλιστα ήταν το πρώτο σπίτι του οικισμού, που έγινε στην όμορφη αυτή παραλία ανάμεσα στις Ράχες και το Αχλάδι.

Αποφάσισε να γίνει ψαράς, αφού λάτρευε το ψάρεμα, ενώ παράλληλα εξασκούσε και το επάγγελμα του οικοδόμου στην περιοχή. Στο μικρό οικισμό έγιναν και άλλα σπίτια, μάλιστα τα περισσότερα τα έχτισε ο ίδιος.

Στην περιοχή ήταν γνωστός ως  “ο Μητσάρας ο Ψαράς” και κάθε μέρα έδινε τα ψάρια που έπιανε σε ταβέρνες της περιοχής ή ιδιώτες.

Τα χρόνια κυλούσαν ομαλά και ήρεμα και επειδή δεν είχε παιδιά υιοθέτησε την κόρη του που πριν από 3 μήνες γέννησε το εγγονάκι του. Τίποτα δεν μπορούσε να προμηνύσει το κακό που ερχόταν.

Όσοι τον ήξεραν καλά έλεγαν, ότι τα τελευταία χρόνια είχε γίνει διαφορετικός τελείως άνθρωπος από αυτό που ήταν πριν.
Έγινε οξύθυμος και νευρικός, του έφταιγαν όλοι και όλα.
Διαφορές με τους γείτονες που κάποιες κατέληξαν και στα δικαστήρια. Συχνοί τσακωμοί και διαπληκτισμοί τον απομόνωσαν και τον έσπρωξαν στο ποτό την οικογενειακή βία και την μοναξιά.
Ήθελε να τους διώξει όλους αυτούς που μάζεψε εκεί, όπως έλεγε, και απειλούσε συχνά ότι θα πάρει την καραμπίνα και θα το κάνει!! Αλλά ποιος τον πίστευε;
Τα ίδια έλεγε και η γυναίκα του:”πρέπει να ξεβρομίσει ο τόπος “, ήταν η φράση που χρησιμοποιούσε συχνά.

Τελευταία αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του.
Χειρουργήθηκε και το ξεπέρασε, αλλά πολλοί λένε ότι άρχισαν και τα ψυχολογικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να παίρνει φάρμακα ή να τον παρακολουθεί γιατρός , όπως τουλάχιστον λένε αυτοί που τον γνώριζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Μαρτυρίες-σοκ για το μακελάρη της Φθιώτιδας – Στον εισαγγελέα και η σύζυγός του για ηθική αυτουργία

Μακελειό στη Φθιώτιδα! Ψαράς σε αμόκ εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο άτομα, τραυμάτισε άλλα δύο και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε