Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πώς να προστατευτείτε από την εγκληματικότητα

Στους δύσκολους και επικίνδυνους  καιρούς που ζούμε είναι πλέον απαραίτητη η προστασία της οικογένειάς μας και της περιουσίας μας με κάποιο σύστημα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας .

Οι ειδικοί ασφαλείας της εταιρίας nvtech μας αναλύουν μερικούς τρόπους με τους οποίους , σε γενικές γραμμές, μπορούμε να προστατεύσουμε την περιουσία μας.

Αρχικά έχουμε τα σύστημα συναγερμού τα οποία μπορεί να είναι ασύρματα, ενσύρματα ή υβριδικά ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Τα ασύρματα προτείνονται σε επιχειρήσεις & οικίες στις οποίες δεν είναι περασμένες οι καλωδιώσεις .

Δεν υστερούν καθόλου από τα ενσύρματα συστήματα και φυσικά δεν εκπέμπουν κάποια επικίνδυνη ακτινοβολία για τον άνθρωπο .

Έχουν την δυνατότητα κάνουν κλήση σε τηλεφωνικούς αριθμούς που έχουμε προεπιλέξει, να συνδεθούν με κέντρο λήψης σημάτων εταιρείας security αλλά και σε περίπτωση που έχουμε “έξυπνο σπίτι”  μπορούν να συνδεθούν με κέντρο λήψης αυτοματισμού.

Από την άλλη τα ενσύρματα προτείνονται σε επιχειρήσεις και οικίες στις οποίες είναι περασμένες οι καλωδιώσεις ή μπορούν να περαστούν.

Τα υβριδικά προτείνονται σε περιπτώσεις που είναι περασμένες οι καλωδιώσεις ή μπορούν να περαστούν , με την διαφορά ότι μπορούν να δεχτούν και ασύρματους αισθητήρες πέραν των ενσύρματων απλά με την προσθήκη μίας πλακέτας .

Οι τιμές των συστημάτων ανάλογα με το είδος τους ξεκινούν από 259€ για ένα βασικό πακέτο ενσύρματου συναγερμού και φτάνουν τα 329€ για ένα βασικό πακέτο ασύρματου συναγερμού το κόστος εγκατάστασης είναι στα 65€ ενώ σε περίπτωση που θέλουμε σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων θα πρέπει να πληρώσουμε ακόμα 140€ για μία ετήσια συνδρομή.

Εκτός όμως από τους συναγερμούς έχουμε και τα συστήματα παρακολούθησης & καταγραφής τα οποία προσφέρουν την δυνατότητα στο χρήστη να επιτηρεί και να καταγράφει τον χώρο του όλο το 24ωρο με δυνατότητα αποθήκευσής και ανάκτησης εγγραφών των 60 τελευταίων ημερών.

Επίσης ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί τον χώρο του και μέσω internet απ’ όπου και αν βρίσκεται αλλά και με το κινητό του λαμβάνοντας ειδοποίηση μέσω mss ή email σε περίπτωση παραβίασης.

Ένα σύστημα μπορεί να έχει από 1 έως και 16 κάμερες ενώ κάθε σύστημα μπορεί να συνδεθεί με απεριόριστα άλλα συστήματα.

Η τιμή ενός συστήματος ανάλογα με τις κάμερες που έχει ξεκινάει από 429€ (4 κάμερες  με καταγραφικό) και μπορεί να φτάσει μέχρι 1699€ (16 κάμερες  με καταγραφικό).

Τελευταία επιλογή προστασίας έχουμε τα συστήματα αποτροπής κλοπών με καπνό , ήχο και φως τα οποία έχουν σκοπό να τρομάξουν αφενός τον κακοποιό και αφετέρου να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον με μηδενική ορατότητα έτσι ώστε το μόνο που να μπορεί να κάνει είναι να εγκαταλείψει τον χώρο.

Τα συστήματα αποτροπής μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα με το πάτημα ενός κουμπιού ή να αποτελέσουν μία αποτελεσματική προσθήκη σε σύστημα συναγερμού .

Ο καπνός που παράγεται είναι μη τοξικός και δεν επηρεάζει τα ηλεκτρονικά μηχανήματα και τα διάφορα εμπορεύματα.

Τέλος παρά το γεγονός οτι διατηρεί την πυκνότητά του για αρκετή ώρα δεν αφήνει κατάλοιπα.

Η τιμή ενός τέτοιου συστήματος για χώρο 30τμ αγγίζει τα 1599€ και μπορεί να αποτελέσει και μία πολύ καλή προσθήκη σε ένα δη υπάρχον σύστημα συναγερμού.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε