Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόσο… τρομοκράτης είναι ο Παλαιστίνιος που πιάστηκε μετά από δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η ιστορία, όπως είναι φτιαγμένη από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, διεκδικεί Όσκαρ σεναρίου. Τα ευρήματα, ως τώρα, της αντιτρομοκρατικής οδηγούν σε … γκάφα ολκής!

Ο Παλαιστίνιος Γκαλέπ Ταλέμπ που πιάστηκε λίγο μετά το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Serra ως το διαβόητο “αγόρι” ακραίας ισλαμικής οργάνωσης-παρακλάδι της Αλ Κάιντα μπορεί και να μην είναι παρά ένας φτωχός μετανάστης που ζούσε με την ελεημοσύνη άλλων μεταναστών, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο “Βήμα” οι άνθρωποι που ζούσαν πλάι του…
Το σκηνικό που στήθηκε στην Πεντέλη, γνωστό και από συλλήψεις Ελλήνων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες.
Για μέρες άνδρες της ΕΥΠ ή της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν των καταυλισμό των Κούρδων στην οδό Αγίου Τρύφωνος 9, στην Πεντέλη.
Ο χώρος ξαφνικά ζώστηκε από πάνοπλους κουκουλοφόρους που συνέλαβαν τον 23χρονο και τα οδήγησαν για τα περαιτέρω… άγνωστο που.

Το … επικίνδυνο “αγόρι”
Όπως δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα ο νεαρός δεν είναι παρά ένας επικίνδυνος διεθνής “τρομοκράτης” που σχεδίαζε- σύμφωνα με ξένες μυστικές υπηρεσίες- σύνθετες και αιματηρές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη Στο ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας που επικαλείται πληροφορίες Ιταλών και Αμερικανών αξιωματούχων ο Γκαλέμπ Ταλέμπ εμφανίζεται να είναι 23 ετών, με το ψευδώνυμο “Το αγόρι”», και προετοίμαζε μπαράζ ένοπλων επιθέσεων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, ως υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης “Φατάχ Αλ Ισλάμ”, η οποία θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές ο Γκαλέμπ Ταλέμπ είχε πακτωλό χρημάτων και άλλαζε συνεχώς σπίτια στο κέντρο της Αθήνας. Και όπως χαρακτηριστικά μνημονεύεται, “ο τρομοκράτης ξύρισε τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια που έλαβε από ιμάμη, και κάνει ό,τι μπορεί για να συνδυάσει το επάγγελμα του τρομοκράτη με μια άνετη και ευχάριστη ζωή”

Μέχρι εδώ … όλα καλά. Μόνο που οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν κανέναν παχουλό και καλοζωισμένο τρομοκράτη σε κάποιο διαμέρισμα της Αθήνας. Ο Γκαλέμπ Ταλέμπ ζούσε σε ένα παράπηγμα, στην πάνω πλευρά του καταυλισμού Κούρδων στην Πεντέλη. Οπως ανέφεραν Κούρδοι που γνώριζαν τον Παλαιστίνιο, “είχε έλθει στον καταυλισμό μας στις αρχές του 2009. Μαζί με άλλα δύο άτομα ήταν οι μόνοι Παλαιστίνιοι που μένουν στον καταυλισμό μας. Οπως μας είχε πει, δεν είχε χρήματα να πληρώνει ενοίκιο για να μένει σε σπίτι στην Αθήνα και έτσι σε πρώτη φάση τον φιλοξένησε ένας φίλος του σε ένα παράπηγμα κοντά στην είσοδο του καταυλισμού. Μετά το καλοκαίρι του 2009, όπου ένα μεγάλο μέρος των παραπηγμάτων καταστράφηκε σε μια δασική πυρκαγιά, άρχισε να φτιάχνει το δικό του μικρό οίκημα με λίγα οικοδομικά υλικά και με κόντρα πλακέ. Εκεί έμενε μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Τότε είδαμε περίπου δέκα πάνοπλους αστυνομικούς να μπαίνουν στον καταυλισμό από έναν γειτονικό χωματόδρομο και να κατευθύνονται προς το σπιτάκι του. Φάνηκε να προσπαθεί να φύγει. Ομως τον έπιασαν αμέσως…”.

Στις αναφορές και στις φωτογραφίες των ξένων διωκτικών υπηρεσιών που δημοσιοποιεί η ιταλική εφημερίδα, ο Γκαλέμπ Ταλέμπ εμφανίζεται σαν ένας κοντοκουρεμένος, διοπτροφόρος, εύσωμος και καλοξυρισμένος “ύστερα από εντολές του ιμάμη του”, νεαρός.
Ωστόσο σύμφωνα με το “Βήμα” οι άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού λένε πως είναι ένα άτομο μετρίου αναστήματος, με μαύρα μακριά μαλλιά και μικρή γενειάδα… Σύμφωνα με όσα είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη “πράγματι οι συνθήκες ζωής του Γκαλέμπ Ταλέμπ ήταν κακές. Ομως μπορεί να υπάρχει η επιλογή αυτού του τρόπου
ζωής για να μην κινούνται οι υποψίες των αρχών ασφαλείας. Και αυτό μας έχουν δείξει πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο εξωτερικό. Πάντως είναι σαφές: από την παρακολούθησή του δεν προέκυψε ότι προχωρούσε σε οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια. Ομως προτού προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνές μας για να διαπιστώσουμε αν πρόκειται – όπως μας έλεγαν οι ξένοι- για… εν υπνώσει θύλακο αραβικής οργάνωσης, το δημοσίευμα μας ανάγκασε να προχωρήσουμε στην προσαγωγή του. Και έτσι ίσως να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια…”.

Τα στοιχεία των ελληνικών αρχών έστω και με το σενάριο για “εν υπνώσει” θύλακο μάλλον οδηγούν σε “φιάσκο”. Όμως και πάλι μπαίνει ένα ερωτηματικό.
Γιατί είχε στην κατοχή του ηλεκτρονικό υπολογιστή;

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε