Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Που οδηγούν τα τηλέφωνα των βομβιστών-“Άφαντο” ένα ακόμη δέμα-βόμβα;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι δυο τηλεκάρτες που είχαν πάνω τους οι νεαροί βομβιστές άρχισαν να “μιλάνε”. Όπως όλα δείχνουν ακόμη και τη Δευτέρα

λίγο πριν παραδώσουν τα δέματα-βόμβες Π. Αργυρού και Γ. Τσάκαλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με άλλους, τις άλλες ομάδες που έστειλαν δέματα-βόμβες, λένε οι αστυνομικοί.
Τέσσερις με πέντε περιοχές έχουν μπει στο στόχαστρο και αυτές μοιάζουν να δένουν με κάποιες διαδρομές που ακολούθησαν οι βομβιστές μέσω μετρό ή ηλεκτρικού για να φτάσουν στις εταιρείες κούριερ απ’ όπου ταχυδρόμησαν τα δέματα
Εκτός από τα Ιλίσια και του Ζωγράφου όπου οι αστυνομικοί εικάζουν ότι πιθανότατα βρίσκεται η ¨γιάφκα” όπου κατασκευάστηκαν ή αποθηκεύτηκαν τα εκρηκτικά δέματα ειδικές ομάδες κάνουν έρευνες και σε περιοχές που δεν είναι “άσχετες” με το παρελθόν της οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς”.
Παράλληλα τα πακέτα-βόμβες δίνουν κάποια σημαντικά στοιχεία. Εκτός από κάποια ίχνη dna ή δακτυλικά αποτυπώματα που μπορεί να προκύψουν από τις αναλύσεις στα εργαστήρια οι αστυνομικοί μιλούν για πακέτα… κλώνους.
Και τα 14 μοιάζουν να βγήκαν από το ίδιο εργαστήριο. Είναι φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο και η δουλειά μοιάζει “επαγγελματική”.
Την ίδια ώρα πάντως εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ακόμη πακέτου. Η βόμβα που εξουδετερώθηκε χθες επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι τα δέματα ήταν περισσότερα και τώρα οι αστυνομικοί υποψιάζονται ότι μια κόμη βόμβα ίσως βρίσκεται στα ράφια κάποιας εταιρίας κούριερ … ξεχασμένη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε