Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Προφυλακιστέος ο παιδόφιλος καθηγητής μουσικής – Σοκαρισμένη η διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Παπάγου

Προφυλακιστέος ο παιδόφιλος καθηγητής μουσικής – Σοκαρισμένη η διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Παπάγου

– Ο Παναγιώτης Δράκος είναι ο 60χρονος παιδόφιλος καθηγητής μουσικής που ασελγούσε σε κοριτσάκια 9 έως 11 ετών και τα φωτογράφιζε, σε ωδείο των βορείων προαστίων!
– Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία του
– Θα οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως
– Μια 9χρονη δεν άντεξε και το είπε στους γονείς της, οι οποίοι το κατήγγειλαν στην αστυνομία
– Στην κατοχή του 60χρονου βρέθηκε “πλούσιο” φωτογραφικό υλικό με τα θύματά του!
– Ο μουσικός, ο οποίος είναι και καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών, έχει διεθνή καριέρα και έχει παίξει με μεγάλες ορχήστρες στην Ευρώπη

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 60χρόνος Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες του στο ωδείο. Ο κατηγορούμενος πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη  για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σήμερα τα στοιχεία και η φωτογραφία του 60χρόνου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία. O 60χρονος  είναι ιδιαίτερα γνωστός στο χώρο του, καθώς είναι φλαουτίστας που έχει εμφανιστεί τόσο με την Εθνική Λυρική Σκηνή, όσο και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Πηγή φωτογραφίας: astynomia.gr

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς ενός εκ των κοριτσιών, ηλικίας 9 ετών, κατήγγειλαν το περιστατικό στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων τον περασμένο Ιούλιο. Έπειτα από την εξέταση του ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στον υπολογιστή του κατηγορούμενου, διαπιστώθηκε πως ο 60χρονος είχε ασελγήσει και σε βάρος δύο ακόμη κοριτσιών, ηλικίας 9 και 11 ετών.

 

“Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα”

Σοκαρισμένη απο τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον Παναγιώτη Δράκο δηλώνει η διευθύντρια του Ωδείου, όπου δίδασκε ο 60χρονος μουσικός, κάνοντας λόγο για ένα καθηγητή που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωματα με τη συμπεριφορά του. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου του Παπάγου, κ. Μαίρη Κ., μιλώντας στο Newsit.gr περιγράφει τον 60χρονο “δράκο” ως ενα καθόλα ευγενικό και συμπαθή άνθρωπο ο οποίος διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τους μαθητές οσο και με τους γονείς τους.


“Ηταν καθόλα εντάξει. Ήταν ευγενέστατος και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Τα παιδιά μάλιστα τον λάτρευαν”, λέει η υπεύθυνη της σχολής, η οποία ενημερώθηκε για τις καταγγελίες σε βάρος του διάσημου σολίστ, από τον ίδιο το μεσημέρι του Σαββάτου.
“Ειχα να τον δω απο τον Ιούνιο, όταν και έκλεισε το ωδείο. Μου τηλεφώνησε και μου ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσουμε τα μαθήματα τη νέα χρονιά, εξαιτίας ενός σοβαρού, προσωπικού προβλήματος που αντιμετωπίζει”, τονίζει η κ. Μαίρη, η οποία συνεργαζοταν με τον Παναγιώτη Δράκο τα δυο τελευταία χρόνια.
Η ίδια δεν γνωρίζει αν κάποια απο τις μαθήτριες της σχολής της έχει πέσει θύμα της διαστροφικής συμπεριφοράς του 60χρονου μουσικού, ωστόσο, το μυαλό της πάει σε μια 9χρονη μαθήτρια του ωδείου, η μητέρα της οποίας την ενημέρωσε για τη σύλληψη και τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του Παναγιώτη Δράκου.
“Ήταν αρκετά θορυβημένη και μου είπε όσα έχουν γίνει με τον Παναγιώτη. Έχουμε όλοι σοκαριστεί. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί στη σχολή μας”, καταλήγει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις