Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρώην εργολάβος της ΔΕΗ έκλεψε καλώδια από 222 υποσταθμούς!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι αστυνομικοί έπιασαν τους δράστες “στα πράσα” την ώρα που είχαν ανοίξει ακόμη έναν υποσταθμό και είχαν αρπάξει καλώδια

Ο πρώην εργολάβος και ο συνεργός του κατάφεραν να ξεφύγουν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και άρχισαν να πηγαίνο0υν ανάποδα στο δρόμο για να ξεφύγουν.
Οι αστυνομικοί του έκλεισαν το δρόμο. Οι δράστες προσπάθησαν ξανά να διαφύγουν, τραυματίζοντας μάλιστα ελαφρά τον έναν από τους αστυνομικούς, όμως δεν τα κατάφεραν.
Όπως αποδείχθηκε οι δυο τους είχαν ανοίξει 222 (!) υποσταθμούς. Από καιρό οι αστυνομικοί πίστευαν ότι τις κλοπές στους υποσταθμούς της ΔΕΗ σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ταύρο, Φάληρο, Γλυφάδα και δεκάδες άλλες περιοχές τις έκαναν άτομα που γνώριζαν πολύ καλά τα … ηλεκτρολογικά και κυρίως το δίκτυο της ΔΕΗ.
Οι περισσότεροι υποσταθμοί ήταν υπόγειοι και έτσι θ8α ήταν αδύνατο σε κοινούς κλέφτες να γνωρίζουν τη θέση τους.
Επιπλέον οι κλέφτες άρπαζαν πάντα ένα συγκεκριμένο τμήμα βάρους 200 κιλών από καθαρό χαλκό μεγάλης αξίας το οποίο θα ήταν πολύ επικίνδυνο για κάποιον αδαή να το αγγίξει.
Κάπως έτσι άρχισαν να παρακολουθούν τους υποσταθμούς που ακόμη δεν είχαν δεχθεί επίθεση και κατάφεραν χθες να συλλάβουν τους δράστες για να αποδειχθεί ότι ο ένας από τους δύο ήταν πρώην εργολάβος της ΔΕΗ.
Στο σπίτι του ενός οι αστυν9ομικοί βρήκαν επίσης χάπια μεθαδόνης, ένα πολεμικό όπλο με σιγαστήρα και υπολογιστές.
Εκτός από τη ΔΕΗ οι δράστες θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δεκάδες πολίτες που άσκησαν μήνυση καθώς από την πτώση ή την υπερφόρτωση του δικτύου που προκαλούσαν οι κλοπές είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές στις ηλεκτρικές τους συσκευές.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε