Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ψάχνουν στην Ελλάδα το κύκλωμα που έμπλεξε το 19χρονο μοντέλο από τη Μυτιλήνη

19χρονο μοντέλο Μυτιλήνη

Η 19χρονη Ειρήνη, η πανέμορφη κοπέλα από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με 2,6 κοκαϊνης, αντιμετωπίζει ακόμη και τη θανατική ποινή για εμπόριο ναρκωτικών. Η υπόθεση με το 19χρονο μοντέλο που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο έχει κινητοποιήσει και τις ελληνικές προξενικές αρχές.

Όπως είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις με τις αρχές τόσο για τις συνθήκες κράτησης, όσο και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την υπεράσπισή της. Το 19χρονο μοντέλο από τη Μυτιλήνη βρίσκεται ωστόσο σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς οι νόμοι προβλέπουν ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για όσους κάνουν εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως είπε ο κ. Κεχαγιόγλου μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 θα ζητηθεί άμεσα η άρση απορρήτου των επικοινωνιών της κοπέλας για να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Όπως είπε η πανέμορφη κοπέλα ενεπλάκη στο κύκλωμα από άλλους που τη χρησιμοποίησαν. 

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα κορίτσι που δεν είχε ποτέ σχέση με ουσίες, ενώ υπογράμμισε ότι ένα 19χρονο παιδί δεν θα μπορούσε να σκεφτεί και να οργανώσει ένα σχέδιο μεταφοράς των ναρκωτικών μέσω Ελλάδας, Αιθιοπίας και Χονγκ Κονγκ.

Όπως είπε ο δικηγόρος τον τελευταίο καιρό υπήρξαν κάποιες ενδείξεις. Είχε επικοινωνήσει με τους γονείς της μόλις μια φορά τις τελευταίες 15 ημέρες. Εκείνοι προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν όντως είχε κάνει εγγραφή σε ΙΚΕ της Καλαμάτας, όπως έλεγε, αλλά και τον τόπο όπου έμενε, πριν ανακαλύψουν ότι τους έλεγε ψέμματα, έγινε το κακό…

Όσοι ξέρουν καλά την 19χρονη κοπέλα λένε ότι τώρα τελευταία η συμπεριφορά της είχε αλλάξει, ταν πιο περίεργη, πιο επιθετική. Ένα “ποστάρισμά” της δείχνει ότι είχε επιλέξει έναν νέο δρόμο, έναν δρόμο ίσως για το εύκολο κέρδος.

Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένα κορίτσι με παιδεία, από μια εξαιρετική, όπως όλοι περιγράφουν, οικογένεια θα έμπλεκε με κυκλώματα διακίνησης του λευκού θανάτου.

Οι εικόνες της σύλληψης της κοπέλας σοκάρουν. Η μεταφορά της με την μαύρη κουκούλα στο κεφάλι είναι μια εικόνα “ξένη” για την Ελλάδα, ωστόσο ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως ένα 19χρονο παιδί βρέθηκε να μεταφέρει μια τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, η οποία μάλιστα όλα δείχνουν ότι προοριζόταν για τη χώρα μας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις