Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ψάχνουν 2η γιάφκα των “Πυρήνων της φωτιάς”

Ψάχνουν 2η γιάφκα των “Πυρήνων της φωτιάς”

Στην Κεντρική Ελλάδα, και κυρίως στη Λάρισα και τη Λαμία, αναζητούν κλιμάκια του αντιτρομοκρατικού επιτελείου τη δεύτερη γιάφκα της οργάνωσης

“Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς” μετά τη σύλληψη του 22χρονου φοιτητή της δημοσιογραφίας, υπόπτου για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη, ο νεαρός έμενε σε κάποια από αυτές τις πόλεις, με κάποιον να του παρέχει κρησφύγετο.
“Δεν ξέρουμε το σπίτι που έμενε, αλλά ξέρουμε ότι πήγε στον Βόλο για κάποια συνάντηση” υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη αναφέροντας ότι ο νεαρός δεν έλεγε το όνομά του, δεν είχε πάνω του ταυτότητα, κινητό τηλέφωνο, ενώ δεν ήθελε φαγητό ή νερό από αυτούς.
Εκτιμούν ότι πολύ πιθανόν ο 22χρονος να έμενε σε κάποια άλλη «γιάφκα» της οργάνωσης ή τουλάχιστον σε σπίτι άλλου αναζητούμενου μέλους της.
Οι αρμόδιοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας “καταχωρούν” τον συλληφθέντα στα δυναμικά στελέχη της “συνωμοσίας” με κύριο πεδίο δράσης την συμπρωτεύουσα, παραδέχονται όμως ότι η ένδειξη από την απόδειξη της απέχει αρκετά και το μόνο προς το παρόν στοιχείο γι αυτόν είναι αποτυπώματα στα πλακάκια του μπάνιου της διώροφης μονοκατοικίας της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.
“Αν δεν είχε λόγο να κρυφτεί γιατί το έκανε από τον περασμένο Σεπτέμβρη” αναρωτιούνται οι ίδιοι αστυνομικοί.
Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ήταν πρωτοβουλία του αρμόδιου ειδικού εφέτη ανακριτή, αναζητώντας πληροφορίες από πολίτες προκειμένου να εντοπιστεί το σπίτι που έμενε για να γίνει η απαιτούμενη αστυνομική έρευνα. Παράλληλα αναζητούν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες βομβιστικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όπως και έρευνες από οπτικοακουστικό υλικό που έχει συλλεγεί, για την τυχόν ταυτοποίηση παρουσίας του σε αυτούς τους χώρους.
“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η “συνωμοσία” από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει “υπογράψει” πέντε βομβιστικές επιθέσεις. Στην Εθνική Ασφαλιστική στη Συγγρού, στη Βουλή, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο σπίτι του αντιπροέδρου της πακιστανικής κοινότητας και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Ενέργειες στις οποίες υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και οπτικοακουστικό υλικό, για τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να ερευνήσουμε πιθανότητα συμμετοχής του σε αυτές” υποστηρίζουν τα ίδια υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.
Το ένταλμα σύλληψής του εκδόθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2009, μέσα σε μία “παρτίδα” πέντε τέτοιων ενταλμάτων μετά τα πρώτα έξι που είχαν εκδοθεί, και είναι ο πρώτος από αυτή την “πεντάδα” που εντοπίστηκε και εκτελέστηκε το ένταλμα.
Για αυτό το ένταλμα όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές είχε ενημερωθεί και ο πατέρας του, δικηγόρος στο επάγγελμα, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του είχε χάσει την επικοινωνία με τον γιο του από τον Σεπτέμβριο του 2009, ενώ κάτι αντίστοιχο φαίνεται να δήλωσε και η καλλιτέχνης μητέρα του, η οποία είναι διαζευγμένη με τον πατέρα, όπως και η αδερφή του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε