Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ψάχνουν για νέα εταιρεία δολοφόνων πίσω από τη γυναίκα “αράχνη”

Ψάχνουν για νέα εταιρεία δολοφόνων πίσω από τη γυναίκα “αράχνη”
Ανοίγουν αρκετές ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Η Αστυνομία πιστεύει ότι η ομολογία της 54χρονης θα φωτίσει και περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων

 

Φως σε πολλές ανεξιχνίαστες υποθέσεις που αφορούν εξαπατήσεις κυρίως ηλικιωμένων και άλλα αδικήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας αναμένεται να ρίξει η λεπτομερής κατάθεση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πάτρας της 54χρονης από τη Βόρεια Ήπειρο, που κατηγορείται για τον θάνατο του 42χρονου επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου. Η σορός του είχε βρεθεί πριν από μερικές ημέρες «χτισμένη» στο πάτωμα ντουζιέρας σε σπίτι που είχε νοικιάσει η γυναίκα στο Διακοφτό Αχαΐας.
 
Για δύο μέρες η γυναίκα αυτή κράτησε ερμητικά κλειστό το στόμα της. Τελικά χθες το πρωί άρχισε να εξιστορεί το «βιογραφικό»της αλλά και τι ακριβώς συνέβη με την υπόθεση του 42χρονου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την έγγραφη κατάθεσή της θα αξιολογηθούν και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.
 
Η ίδια φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι είχε ρίξει μυοχαλαρωτικό χάπι στην πορτοκαλάδα που ήπιε ο επιχειρηματίας και όταν χαλάρωσαν οι αντιστάσεις του ο πρώην σύντροφός της, ένας 65χρονος για τον οποίον είπε ότι δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, «τον χτύπησε με σφυρί στο πίσω μέρος του κεφαλιού και εγώ στη συνέχεια με μαχαίρι στον λαιμό». Στο ερώτημα γιατί προέβη στη δολοφονία, όπως λένε αστυνομικές πηγές, ισχυρίστηκε ότι «αισθάνθηκα πως με έριξε έπειτα από συμφωνία οικονομικού περιεχομένου».
 
Την ίδια στιγμή κατά την κατάθεσή της επιχειρούσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να υποστηρίξει ότι «πίσω από όλα» κρύβονταν ο άτυχος επιχειρηματίας, ο οποίος, όπως είπε, την ανάγκαζε τα τελευταία χρόνια να εξαπατά τους ηλικιωμένους, και ο πρώην σύντροφός της.
 
Η 54χρονη χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, καθώς εις βάρος της εκκρεμούν 13 καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα, όπως ληστείες, κλοπή και απάτη εις βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους άρπαζε σημαντικά χρηματικά ποσά με διάφορα προσχήματα. Στη συνέχεια, αφού εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, επέστρεψε στην Ασφάλεια Πατρών και συνέχισε την πολύωρη κατάθεσή της κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσε αρκετές πληροφορίες για προηγούμενες υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί αλλά και ονόματα ανθρώπων συνεργών της. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι εφόσον ολοκληρωνόταν η κατάθεσή της σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.
 
Επίσης από την έως τώρα έρευνα δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση σχέση στην υπόθεση δύο ατόμων που θεωρήθηκαν αρχικά ύποπτα, ενός 38χρονου Βορειοηπειρώτη, ο οποίος εξετάστηκε στην Ασφάλεια Πάτρας, και ενός 51χρονου Ελληνα. Σημειώνεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εξέταση του ιατροδικαστή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του επιχειρηματία και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του με τη μέθοδο DΝΑ.
 
Απο την πλευρά του ο συνήγορος της κατηγορουμένης κ. Βασίλης Ταουξής ανέφερε για την πελάτισσά του ότι « τη μια στιγμή έδειχνε να μην έχει αίσθηση του χρόνου και του τόπου που βρισκόταν, την άλλη να απαντά ξερά και μουδιασμένα, την άλλη να ξεσπά σε λυγμούς» και απέδωσε τη συμπεριφορά της στην πλέον των προβλεπόμενων χρονικών ορίων κράτησή της στην Ασφάλεια. Όπως πρόσθεσε, «επί τρεις ημέρες εξεταζόταν σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης, χωρίς να έχει πάει εισαγγελέα, και ακόμα και άνδρας να ήταν δεν θα άντεχε». Κατά τη σύντομη συνομιλία που είχαν η 54χρονη φέρεται να του είπε ότι ομολόγησε τι είχε συμβεί και ότι «θέλει να τα βγάλει όλα από μέσα της».
 
Ωστόσο ο κ. Ταουξής αμφισβητεί την εγκυρότητα της απολογίας της για τη δολοφονία του επιχειρηματία, καθώς ελήφθη υπό το καθεστώς που περιέγραψε νωρίτερα, και επεσήμανε: «Πίσω από τις βαρύγδουπες εκφράσεις όπως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας κρύβεται ένα πολύ μεγάλο παρασκήνιο καθώς, όπως φαίνεται, οι σχέσεις που είχε με το θύμα ήταν μη καθαρές».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε