Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ψάχνουν τον Παλαιοκώστα στα Μεσόγεια

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το… μισό χάρτη της Αττικής έχει βάλει κάτω η αντιτρομοκρατική που ψάχνει τώρα τον διαβόητο κακοποιό από τα Μεσόγεια έως το Καπανδρίτι, και από τον Αγ. Στέφανο ως το Μαρκόπουλο, τον Ωρωπό και τον Κάλαμο

Ο εντοπισμός του μπλε FIAT PUNTO που είχαν αρπάξει, πιθανότατα οι συνεργάτες του, μετά την αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στις 6 Φεβρουαρίου, όταν το AUDI A6 «κατέρρευσε» καταπονημένο από τον κακό χωματόδρομο της Χαιρώνειας, στην περιοχή Αγ. Τριάδα στον Μαραθώνα Αττικής, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, προκάλεσε την εντατικοποίηση των αστυνομικών ερευνών σε αυτές τις περιοχές.

Το συγκεκριμένο όχημα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως είχε εγκαταλειφθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο, ένα πλάτωμα μετά από έναν κακό χωματόδρομο της περιοχής Αγ. Τριάδα Μαραθώνα. Στο εσωτερικό του φαίνεται πως υπάρχουν μόνο αντικείμενα του ιδιοκτήτη του. Οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι το όχημα έχει «καθαριστεί» πριν εγκαταλειφθεί, εκτός και αν ο διαβόητος κακοποιός ήθελε να αφήσει το «στίγμα» της παρουσίας του σε αυτό. Επισημαίνουν ότι στο AUDI A6 που εγκατέλειψαν στη Χαιρώνεια, οι επιβάτες του είχαν καθαρίσει με υγρομάντηλα το μπροστινό μέρος της καμπίνας του, ενώ αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα είχε βρεθεί στην πίσω πόρτα της καμπίνας. Οι ίδιοι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, στο AUDI A6 επιβάτες ήταν δύο συνεργάτες του Παλαιοκώστα, «ένας ψηλός και ένας κοντός» όπως αναφέρουν, που είχαν πάει να «φέρουν εφημερίδες» στον διαβόητο συνοδοιπόρο τους, θεωρούν ότι πήγαιναν σε αυτόν.

«Ο κοντός ήταν αυτός που βγήκε από το αυτοκίνητο, πήρε σκοπευτική στάση και άρχισε να γαζώνει με ριπές το αστυνομικό όχημα. Έδειξε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποφασιστικότητα, ήξερε τι έκανε, δεν ήθελε να καταδιωχθεί, πόσο μάλλον να πιαστεί» τονίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ αναφέρουν πως από τις καταθέσεις των ανθρώπων της Χαιρώνειας που ήρθαν σε οπτική επαφή μαζί τους, τα χαρακτηριστικά του «κοντού», που περιγράφουν δεν προσομοιάζουν με εκείνα του Βασίλη Παλαιοκώστα εκτός αν είχε προβεί σε «ολική μεταμόρφωση».

Αυτός ο «κοντός» φαίνεται να έχει εντοπιστεί σε οπτικό υλικό κάμερας ασφαλείας από καφετέρια του Αγ. Στεφάνου μετά την αιματηρή συμπλοκή της Χαιρώνειας. Αυτές οι περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής αναφέρουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, «είναι κοντά στη… φύση, με εύκολη πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο και εύκολο εντοπισμό κινήσεων οχημάτων και ανθρώπων που προσεγγίζουν σε απομακρυσμένες οικίες-κρησφύγετα». Οι ίδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν φυσικά να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο Βασίλης Παλαιοκώστας να κινείται εντός των ορίων της πρωτεύουσας, όπως σίγουρα το κάνουν οι συνεργοί του. Οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν πως οι δύο επιβάτες του AUDI A6, ξεκίνησαν την διαδρομή τους προς τη Χαιρώνεια από την περιοχή των Αφιδνών μέσω της εθνικής οδού, γι αυτό πιθανολογούν πως υπάρχει κάποιο οίκημα στη ευρύτερη περιοχή και αυτό αναζητούν μαζί με τους ενοίκους του…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε