Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ψάχνουν τον «Σάββα Ξηρό» του Ε.Α.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τον «Σάββα Ξηρό» του Επαναστατικού Αγώνα επιχειρούν να εντοπίσουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Τον αναζητούν ανάμεσα στους ήδη κατηγορουμένους για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης αλλά κυρίως για τους «μελλοντικούς» συλληφθέντες. Διακαής πόθος εντοπισμός του «αδύναμου κρίκου» στην οργάνωση, του ατόμου που είτε είχε περιφερειακό ρόλο, είτε αποχώρησε και δεν θέλει να φορτωθεί το σύνολο των κατηγοριών για συμμετοχή στην οργάνωση, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με μία κατάθεση ή μαρτυρία του θα μπορούσε να αποδώσει ενέργειες σε συγκεκριμένα άτομα ακόμη να δώσει και νέα διάσταση στις έρευνες. Άλλες, αστυνομικές πηγές, άφηναν υπονοούμενα πως ήδη υπάρχει μια «άτυπη» διαπραγμάτευση με τέτοιο άτομο, που δεν θα ήθελε να κατηγορηθεί για το σύνολο των ενεργειών, μόνο και μόνο γιατί βρέθηκε γενετικό υλικό ή αποτύπωμα του σε σημεία και αντικείμενα, που συσχετίζονται με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Όλες αυτές οι πηγές ενημέρωσης, αποδίδουν τις ανακοινώσεις του Αρχηγείου για ταυτοποιήσεις γενετικού υλικού σε αντικείμενα και χώρους του Επαναστατικού Αγώνα, όπως και για αποτύπωμα στα διαμερίσματα της οδού Μηδείας 7 στην Κυψέλη ενός εκ των κατηγορουμένων χωρίς να τον ονοματίζουν, στον «πόλεμο» άσκησης ψυχολογικής πίεσης σε εντοπισμένους και μη, θεωρούμενους «αδύναμους κρίκους».

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί να δώσουν γενετικό υλικό κάτι που μπορούν κάνουν ακόμη και στην περίπτωση έκδοσης σχετικής διάταξης του ανακριτή που θα εγκριθεί από το δικαστικό συμβούλιο, επιβαρύνοντας λίγο ακόμη τη θέση τους. 

“Μιλάει” το DNA
Νέα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής για τον Επαναστατικό Αγώνα. Ταυτοποιείται το βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήρια οι τρομοκράτες αλλά και σε οχήματα ακόμα και στην κεντρική γιάφκα.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, και στην οδό Μηδειας στην Κυψέλη που ο Επαναστατικός Αγώνας είχε 2 διαμερίσματα ταυτοποιούνται τα αποτυπώματα του Μαζιώτη.

Από τις συγκριτικές μεταξύ τους εξετάσεις προέκυψε:

– Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια, ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη 

– Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια, ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Μηδείας 7 στην Κυψέλη 

– Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενο στο αυτοκίνητο ενός εκ των κατηγορουμένων στην οδό Ανακούς 70 στη Νέα Φιλαδέλφεια 

– Δακτυλικό αποτύπωμα, που βρέθηκε σε αντικείμενο στο οίκημα της οδού Μηδείας 7 στην Κυψέλη, ταυτίζεται με το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων. 

«Μανιφέστο» Κορτέση από τις φυλακές Κορίνθου

Επιστολή-«μανιφέστο» από τις φυλακές Κορίνθου όπου κρατείται απέστειλε ο Χριστόφορος Κορτέρης, εκ των προφυλακισθέντων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Αναφέρεται στη σύλληψη του ίδιου και των υπόλοιπων πέντε υπόπτων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση λέγοντας πως «χωρίς να ξέρουμε για ποιο λόγο κρατούμαστε και ζητώντας επίμονα να επικοινωνήσουμε με δικηγόρους, μας λένε ότι πρόκειται για προσαγωγή και δεν μπορούμε να δούμε δικηγόρους. Μετά από 56 ώρες χωρίς καμία επικοινωνία ούτε καν μεταξύ μας, οδηγούμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ως κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα».

Χαρακτηρίζει τον ίδιο και τους υπόλοιπους κρατούμενους «αιχμαλώτους πολέμου», θεωρεί πως η χρονική συγκυρία των συλλήψεων «μόνο τυχαία δεν είναι». «Μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει στα χρόνια λιτότητας που έρχονται πήραμε δύο χρόνια πριν με την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την οποία ακολούθησε γενικευμένη εξέγερση», λέει ο Κορτέσης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε