Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Ειδικότητα των διαρρηκτών οι απομακρυσμένες εκκλησίες και τα μοναστήρια

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ο λόγος για έναν 44χρονο Έλληνα και την 37χρονη φίλη του από την Αλβανία, οι οποίοι τελικά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, στην περιοχή Χρωμοναστήρι του Δήμου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν κάνει συνολικά 19 κλοπές – διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής σε Ιερούς Ναούς.

Οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικός λοστός, κατσαβίδια, γάντια, μαχαίρια, μάλλινη κουκούλα τύπου full – face) και
το χρηματικό ποσό των 1.619,50 ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 44χρονου στο Ηράκλειο, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, διάφορα γυναικεία χρυσά κοσμήματα (δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού, σταυρός).

Από την αστυνομική έρευνα που έκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες πήγαιναν σε απομακρυσμένους Ιερούς Ναούς και μοναστήρια του Νομού Ρεθύμνου και έκαναν διαρρήξεις.

Από το εσωτερικό των Ναών έκλεβαν τάματα και κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές ενώ παραβίαζαν παγκάρια και έπαιρναν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες, έκαναν μαζί κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως σήμερα, συνολικά 15 κλοπές – διαρρήξεις και 4 απόπειρες διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς του νομού Ρεθύμνου.

Η συνολική αξία των κλεμμένων χρημάτων και αντικειμένων, υπολογίζεται στις 12.500 ευρώ ενώ μεγάλες είναι και οι φθορές που έχουν προκαλέσει στους Ιερούς Ναούς.

Διαβάστε ακόμα:

Σέρρες: Κλέφτης ετών… 14!

Τους χρωστάνε μεν… τους συνέλαβαν δε! Έπιασαν τους εργολάβους δακοκτονίας λόγω… κατάληψης!

Πάτρα: Οι κλέφτες ήταν διψασμένοι για… αλκοόλ!

Κρήτη: Θάνατος στην άσφαλτο – Μοιραία σύγκρουση ΙΧ με αγροτικό

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε