Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η εγκληματική οργάνωση, διακινούσε – τα τελευταία δύο χρόνια – παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό τής χώρας, μέσω της Κρήτης.

Για την υπόθεση των 11 παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν προχθές, 16 του μήνα, σε παραλία στα νότια του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά,
συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Ρεθύμνου, τρεις διακινητές.

Ένας 23χρονος από το Αφγανιστάν, ένας 25χρονος από τη Συρία και ένας 45χρονος Έλληνας.
Όλοι τους διευκόλυναν την παράνομη είσοδο στο εσωτερικό της χώρας στους έντεκα μη νόμιμους μετανάστες. Αναζητούνται, επίσης, άλλοι τέσσερις διακινητές, ένας 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος, ένας 27χρονος Σύριος και ακόμα δύο άτομα, αγνώστων στοιχείων, για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και φέρονται να προωθούσαν τους παράνομους μετανάστες τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες τής Μεσογείου.

Η έρευνα της Ασφάλειας Ρεθύμνου έδειξε, πως τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας στις 12 Δεκεμβρίου επιβίβασαν σε αλιευτικό σκάφος άγνωστο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών, μεταξύ αυτών και τους 11 συλληφθέντες, από λιμάνι της Αιγύπτου, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη, όπου τους περίμεναν συγγενικά τους πρόσωπα,
πληρώνοντας 2.000 ευρώ ως αντίτιμο.

Για την “απόβαση” των αλλοδαπών σε παραλία του Ρεθύμνου, οι διακινητές χρησιμοποίησαν δύο φουσκωτά σκάφη για την παραλαβή των παράνομων μεταναστών από το αλιευτικό σκάφος, για τα οποία έχουν εκδοθεί αναζητήσεις και δύο Ι.Χ. τα οποία κατασχέθηκαν, ως μέσα διευκόλυνσης και τέλεσης παράνομης δραστηριότητας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι ενός εκ των διακινητών, που, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για αρχηγικό μέλος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και πλήθος στοιχείων κινητής τηλεφωνίας.

Από τους 11 αλλοδαπούς, που μπήκαν παράνομα στη χώρα, οι δέκα είναι Αιγύπτιοι και ο ένας Παλαιστίνιος, όπως έχουν δηλώσει, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την απέλασή τους.

Διαβάστε ακόμα:

Μυτιλήνη: Αναγνωρίστηκαν δύο σοροί θυμάτων από την τραγωδία με τους μετανάστες – Δύο τελικά είναι οι επιζήσαντες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε