Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Έβαλε φωτιά στο μαγαζί που δούλευε παλιά!

Ρέθυμνο: Έβαλε φωτιά στο μαγαζί που δούλευε παλιά!

Μια 45χρονη Ρωσίδα συνελήφθη για εμπρησμό καταστήματος στο Ρέθυμνο ενώ από τη φωτιά κινδύνευσαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες

Όπως γράφει το flashnews.gr κατά την προανάκριση αλλά και με βάση το οπτικοακουστικό υλικό που είχε στα χέρια της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε πως η γυναίκα κινούνταν για ώρα γύρω από το κατάστημα ενώ κάποια στιγμή έσπασε τη τζαμαρία μίας πλαϊνής πόρτας, πέταξε κάτι μέσα και απομακρύνθηκε.

Η γυναίκα συνελήφθη χθες το μεσημέρι για την πρόκληση πυρκαγιάς στο τουριστικό κατάστημα ενώ από τη φωτιά κινδυνευσαν δυο ηλικιωμένες γυναίκες που διαμένουν σε διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς από πάνω από  κατάστημα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα και πολύ γρήγορα οι καπνοί επεκτάθηκαν τόσο στο υπερκείμενο σπίτι, όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένες αδερφές 85 και 83 ετών, εκ των οποίων η μία έχει κινητικά προβλήματα, αλλά και στο διπλανό κατάστημα.

Τρία οχήματα της Π.Υ. Ρεθύμνου και εννέα πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στο σημείο και ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν και άλλα κτίρια.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν έγκαιρα να απομακρύνουν τις υπερήλικες από το σπίτι και η υπηρεσία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί η γυναίκα με τα κινητικά προβλήματα σε σπίτι συγγενικού προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συλληφθείσα εργαζόταν παλιότερα στο κατάστημα.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της κινητής περιουσίας του καταστήματος (εξοπλισμός, υφαντουργικά προϊόντα, κουφώματα, ταπετσαρίες κ.α.) και υπέστη μικρές υλικές ζημιές το διπλανό κατάστημα με είδη δώρων και καλλυντικών, καθώς και το διαμέρισμα των γυναικών.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε