Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ριφιφί στο Δημαρχείο της Αθήνας: “Οι δράστες είχαν ανθρώπους μέσα!” – Σε ποιά πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες

Ριφιφί στο Δημαρχείο της Αθήνας: “Οι δράστες είχαν ανθρώπους μέσα!” – Σε ποιά πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες

Την ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σχετικά με την περίεργη διάρρηξη στα γραφεία της Διεύθυνσης Προμηθειών του Δήμου Αθηνών, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής.

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί, με σχετική βεβαιότητα, καθώς από τα ευρήματα προκύπτει χαρακτηριστικά ότι οι δράστες γνώριζαν πως τα κλειδιά των γραφείων της διεύθυνσης φυλάσσονταν σε ξύλινο φοριαμό, που βρίσκεται σε γραφείο στο ισόγειο του κτιρίου, της οδού Παλαιολόγου.

Οι διαρρήκτες γνώριζαν επίσης σε ποιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπήρχαν αποθηκευμένα στοιχεία για συμβάσεις προμηθειών του Δήμου.

Στελέχη του δήμου, από την άλλη, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενδοϋπαλληλικής κόντρας προκειμένου να εκτεθούν κάποιοι στα μάτια της νέας δημοτικής αρχής.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές εκτιμήσεις, οι δράστες είχαν ενημερωθεί ότι τη νύχτα της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ο υπάλληλος ασφαλείας της υπηρεσίας είχε δηλώσει ασθένεια και δεν είχε αντικατασταθεί από συνάδελφό του.

Οι διαπιστώσεις ενισχύουν την εκδοχή στελεχών της νέας διοίκησης πίσω από την υπόθεση να κρύβεται κύκλωμα υπαλλήλων του Δήμου που σχετίζεται με υποθέσεις υπερκοστολογήσεων μέσω εικονικών τιμολογίων.

Τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής συσχετίζουν προς το παρόν το γεγονός με συμβάσεις προμηθειών του Δήμου Αθηναίων αποφεύγοντας όμως να συνδέσουν την υπόθεση με τα στελέχη της προηγούμενης Διοίκησης.

Προτάσσουν δε ως περισσότερο πιθανή εκδοχή πίσω από τη διάρρηξη να βρίσκονται οι ίδιοι οι προμηθευτές, που για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ήταν εκτεθειμένοι από το περιεχόμενο είτε της αλληλογραφίας είτε των συμβάσεων που είχαν συνάψει το προηγούμενο διάστημα με το Δήμο. Βέβαια οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου τμήματος, δήλωναν στον νέο Δήμαρχο πως όλες αυτές οι συμβάσεις είναι αρχειοθετημένες και έντυπα και θα επανακτηθούν το πού σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Σε γραπτή δήλωση του για το θέμα ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε ότι «ο θησαυρός για τους διαρρήκτες αποδείχθηκε άνθρακες». «Τα όποια στοιχεία κλάπηκαν είναι πλήρως διασφαλισμένα λόγω πρόνοιας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, επί των ημερών της οποίας πρέπει να σημειωθεί, ουδέποτε συνέβη παρόμοιο περιστατικό» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε