Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ριζάι: «Και κολοτούμπες να κάνει η Αστυνομία, δε θα ξανά αποδράσω»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποφασισμένος να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του και να βγει για χάρη της συντρόφου του από τη φυλακή δήλωσε κατά την απολογία του ο Αλκέτ Ριζάι.

Ο Εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, σχεδόν για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Η δίκη για την απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού το Φεβρουάριο του 2009 διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 10 του μήνα με αγορεύσεις.

Ο κ. Ι. Αγγελής ζήτησε να κηρύξει το δικαστήριο ενόχους τον βασικό κατηγορούμενο Αλκέτ Ριζάι και την σύντροφο του Ασπασία Μητροπία, το ζευγάρι των Αλβανών Έρβις Στεφάνι και Λούλε Μπερίνα, που είχαν συλληφθεί στο σπίτι που συνελήφθη και ο δραπέτης συμπατριώτης τους και τον επιχειρηματία Χρύσανθο Αναγνωστόπουλο ο οποίος είχε μεταβιβάσει στους δραπέτες θωρακισμένο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ανά περίπτωση οι πέντε κατηγορούμενοι αφορούν τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόδρασης κρατουμένου, αρπαγής, διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, παράνομης κατάληψης αεροσκάφους, διατάραξης ασφάλειας αεροσκαφών κ.α.

Ζήτησε, επίσης, μεταξύ άλλων να κηρυχτούν ένοχα τα δύο ζευγάρια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατηγορία για την οποία ζήτησε να αθωωθεί ο επιχειρηματίας. Για τον Αναγνωστόπουλο ο κ. Αγγελής έκρινε πως πρέπει να κριθεί ένοχος για την βοήθεια στην απόδραση και για κατοχή όπλου.

Ο Εισαγγελέας τόνισε στο δικαστήριο ότι είναι πεπεισμένος πως η γυναίκα που με το όνομα Αλεξάντροβα νοίκιασε το ελικόπτερο και επέβαινε σε αυτό όταν πέταξε πάνω από τις φυλακές για να επιβιβαστούν οι δύο δραπέτες, ήταν η σύντροφος του Ριζάι, Ασπασία Μετροπία.

Νωρίτερα κατά την απολογία του ο Ριζάι επανέλαβε πως η φίλη του δεν έχει καμία σχέση με την απόδραση και ότι απλώς τον βοηθούσε να νοικιάζει σπίτια. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν μπορεί να “καρφώσει” την Αλεξάντροβα διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε: «εγώ ρουφιάνος δεν είμαι».

Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερώτηση της έδρας είπε πως δεν έχει μετανιώσει καθόλου για την απόδραση παρά μόνο για το γεγονός πως «πήρα κόσμο στον λαιμό μου». Είπε επίσης ότι τα έξοδα της απόδρασης καλύφθηκαν από τον Παλαιοκώστα «από τα λεφτά της απαγωγής Μυλωνά».

Σε ερώτηση της προέδρου για το αν βλέπει ένα τέλος σε αυτή την πορεία που έχει πάρει, ο Ριζάι δήλωσε αποφασισμένος να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του και να βγει για χάρη της συντρόφου του από την φυλακή: «Έχω κάνει 13 χρόνια, άλλα 4 έχω και δίνω τον λόγο μου πως θα τα εκτίσω και θα βγω. Κολοτούμπες να κάνει η Αστυνομία, εγώ θα βγω!».

Ερωτώμενος από την πρόεδρο για τις φήμες που κυκλοφορούν ότι ο Παλαιοκώστας βρίσκεται στα Κατεχόμενα στην Κύπρο και ότι εντοπίστηκε δακτυλικό του αποτύπωμα στην βόμβα που είχε σταλεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Ριζάι απάντησε πως πρόκειται για «παραμύθια της Αστυνομίας» και συνέστησε στην πρόεδρο «μην τα τρώτε… σας είχα για έξυπνο άνθρωπο».

Ο Ριζάι ρωτήθηκε για το πόσα κιλά είναι ο συγκατηγορούμενος του επιχειρηματίας – ο οποίος παρίσταται δια συνηγόρου – και είπε: «είναι 130 κιλά χαφιές… τον αφήνουν ελεύθερο και έχουν στην φυλακή την κοπελίτσα» δείχνοντας την Μπλερίνα, για την οποία ωστόσο είπε επίσης πως είναι άτυχη. «Ήρθε στο σπίτι και μετά από λίγο μας έπιασε η αστυνομία», σημείωσε.

Η Μετροπία στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την απόδραση αλλά ότι βοηθούσε τον Ριζάι σε ότι μπορούσε. Σε ερώτηση αν γυρνώντας πίσω τον χρόνο θα έκανε και πάλι όσα έχει κάνει για τον σύντροφο της, η κατηγορουμένη χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε καταφατικά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε