Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ριζάι προς εισαγγελέα: εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Αλκέτ Ριζάι όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο. Ολες οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους για την θεαματική απόδραση με ελικόπτερο απο τον Κορυδαλλό.

Σηκώθηκε όρθιος και πέταξε στο πρόσωπο του εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή ένα χαρτομάντιλο και αμέσως ξεστόμισε μια πρωτοφανή απειλή: “Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών. Θα δεις”

Αμέσως μετά την πρωτοφανή απειλή σαν να μη συνέβαινε τίποτε ο κακοποιός γύρισε προς τους αστυνομικούς και τους… παρήγγειλε να τον πάνε στο κελί του λέγοντας: “Έλα, πάμε να φύγουμε”.

Άφωνος έμεινε από την απειλή δολοφονίας… μέσω τρομοκρατικής οργάνωσης ο συνήγορος του Αλκετ Ριζάι, Σάκης Κεχαγιόγλου που φυσικά καταδίκασε τη συμπεριφορά του και αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από το δικαστήριο.

Όλα αυτά προφανώς γιατί μαζί με τον ίδιο η έδρα έκρινε ένοχη και τη σύντροφό του Σούλα για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στην υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, στις 22 Φεβρουαρίου 2009.

Πάντως, μετά το περιστατικό αυτό, έγινε αναφορά προς προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακελάκο με κοινοποίηση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θα υποβάλει ο Εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Ι. Αγγελής.

Τι ποινές επιβλήθηκαν

Στον Ριζάϊ επιβλήθηκε συνολική κάθειρξη 28 ετών και 5 μηνών (κατά συγχώνευση 25 έτη και 10 μήνες) για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται.

Στην σύντροφο του, Ασπασία Μητροπία, το δικαστηρίο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών και 5 μηνών, κατά συγχώνευση 10 έτων, ενώ αρνήθηκε να δεχθεί το αίτημά της για ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή της, κάτι που σημαίνει ότι η καταδικασθείσα θα οδηγηθεί στη φυλακή. Το αίτημα της υπεράσπισης αφορούσε κυρίως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το ένα από τα δύο παιδιά της συντρόφου του Ριζάι, που μένουν με τη γιαγιά τους.

Στον Έρβις Στεφάνι επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ενώ στην αρραβωνιαστικιά του, Λούλε Μπλερίνα, ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή.

Τέλος, ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος, αυτοκίνητο του οποίου είχαν χρησιμοποιήσει όταν άφησαν το ελικόπτερο για τη διαφυγή τους οι δύο δραπέτες, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έχει διατάξει την αναστολή της διαδικασίας -ώστε να μην μετρά ως χρόνος παραγραφής- για τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε