Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ρόδος: Σάλος με Γερμανό δημοσιογράφο! Καταγγελίες ξενοδόχου για απάτη με γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα

Ρόδος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Ανάστατη η Ρόδος με τη διαμάχη ξενοδόχου με τον Γερμανό δημοσιογράφο, Nick Stein
– Η απάντηση του RTL: “Δεν είναι ή ήταν εργαζόμενός μας”
– Διαψεύδει ο Nick Stein
– “Τα 300 ευρώ ήταν για διαφήμιση”

Η Ρόδος θα μείνει… αξέχαστη στον Γερμανό δημοσιογράφο, ο οποίος εμφανιζόταν ως ανταποκριτής του RTL και κατηγορείται από ξενοδόχο του νησιού για απάτη με γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ξενοδόχου, Παύλου Ελένη, ο Γερμανός δημοσιογράφος, Nick Stein, ήρθε σε επαφή τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλους ξενοδόχους της περιοχής, και τους είπε ότι με 300 ευρώ, μπορεί να τους διασφαλίσει καλύτερη βαθμολογία στο γνωστό ταξιδιωτικό ιστότοπο Holidaycheck.

Επιπλέον σημειώνει, ότι όταν τον επισκέφθηκε ο Γερμανός δημοσιογράφος, του επέδειξε κάρτα του RTL στην οποία αναφέρεται ότι είναι ανταποκριτής του δικτύου. Όπως υποστηρίζει ο ξενοδόχος, μαζί του επικοινώνησε η κ. Natalie Humphreys, η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι η μόνη και αποκλειστική αντιπρόσωπος του Ηolidaycheck στην περιοχή και δεν έχει καμία σχέση με τον Nick Stein.

Η απάντηση του RTL

O κ. Παύλος Ελένης γνωστοποίησε στην εφημερίδα “Δημοκρατική” ότι προτίθεται να ακολουθήσει την δικαστική οδό κατά του Γερμανού δημοσιογράφου.
Μάλιστα, έκανε επίσης γνωστό ότι απευθύνθηκε στο RTL, ζητώντας να πληροφορηθεί αν και πότε απασχολήθηκε, είτε ως εργαζόμενος, είτε ως ελεύθερος συνεργάτης στο δίκτυο ο Γερμανός δημοσιογράφος και όπως υποστηρίζει, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Ειδικότερα, στην απάντηση του RTL, την οποία ο κ. Ελένης απέστειλε στην «Δημοκρατική», αναφέρεται:
Αγαπητέ Παύλο,
Σε ευχαριστούμε για το e mail και για τις πληροφορίες που μας παρείχες.
Κάνοντας μια εσωτερική έρευνα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι άτομο με το όνομα Nick Stein, δεν είναι ή ήταν εργαζόμενος του RTL Group ούτε απασχολήθηκε ως ελεύθερος συνεργάτης στην εταιρεία μας.
Επιπλέον, σημειώνουμε ότι το Holidaycheck δεν ανήκει ως εταιρεία στο RTL Group.
Απ΄όσο γνωρίζουμε αυτή η εταιρεία (σ.σ. το Holidaycheck) ανήκει στο “Hubert Burda Media”, έναν Γερμανικό όμιλο
Πιστεύω να βοηθήσαμε
Με εκτίμηση
Nicolas Swiatek
Senior Compliance Manager».

Διαψεύδει ο Nick Stein

Να σημειωθεί ότι ο κ. Nick Stein διέψευσε τις καταγγελίες του ξενοδόχου κ. Παύλου Ελένη, για εμπλοκή του σε σκάνδαλο εξαπάτησης ξενοδοχειακών εταιρειών με δέλεαρ την καλή βαθμολογία σε ταξιδιωτικούς ιστότοπους.
Με επιστολή του στην «Δημοκρατική», μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Γεώργιου Σωφρονά, ο Γερμανός δημοσιογράφος, ανέφερε: «[…] Στη συνάντηση που είχα με τον κ. Ελένη του κατέστησα σαφές ότι πραγματοποιώ εκπομπές για την τηλεόραση που αφορούν τουριστικά καταλύματα και οι οποίες εκπομπές έχουν τον γενικό τίτλο ‘’holidaycheck’’ στα αγγλικά, ενώ στα γερμανικά ονομάζονται ‘’Urlaubscheck’’. Με άλλα λόγια και σε απλά ελληνικά είμαι παραγωγός εκπομπών σχετικά με τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία και τις οποίες εκπομπές πουλάω σε ενδιαφερόμενα τηλεοπτικά κανάλια κυρίως προερχόμενα από τη Γερμανία και τη Βουλγαρία προκειμένου να τις εντάξουν στο πρόγραμμά τους.
Τις ίδιες ακριβώς εκπομπές πραγματοποιώ και δια της ραδιοφωνικής οδού δηλαδή τις παρουσιάζω στον ραδιοφωνικό μου σταθμό RADIO NIKITA που ανέφερα ανωτέρω και τις οποίες παρουσιάζω και στην αγγλικά αλλά και στη γερμανική γλώσσα αφού το κοινό μου είναι κυρίως ξενόγλωσσο και οι περισσότεροι κάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.
Ως γνωστό όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παρουσιάζουν διαφημίσεις προκειμένου να καλύπτουν τα έξοδά τους έτσι και εγώ ρώτησα τον κ. Ελένη εάν επιθυμεί να προβληθεί μέσω του ραδιοφωνικού μου σταθμού, ο οποίος έχει χιλιάδες ακροατές. Αυτός με ρώτησε πόσο θα κοστίσει η εν λόγω διαφήμιση και εγώ απάντησα ότι η εν λόγω διαφήμιση θα κοστίσει 300 ευρώ, ποσό το οποίο ουδέποτε μου πλήρωσε, όπως ψευδώς αναφέρει. Επίσης ουδέποτε του ζήτησα το παραπάνω ποσό προκειμένου να του δώσω τους δήθεν πόντους που αναφέρει γεγονός το οποίο είναι επίσης ψευδές».

Πηγή: dimokrtiki.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις