Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρόδος:Το σόι σχεδίαζε και ο 15χρονος εκτελούσε -Έκανε 23 διαρρήξεις!

Ο 15χρονος είχε εντολή να μπαίνει σε σπίτια και να παίρνει χρήματα και κοσμήματα…

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 45χρονος τσιγγάνος, που μαζί με άλλους δύο ομόφυλούς του, κατηγορούνται ότι έβαζαν 15χρονο παιδί και δη ανιψιό του, να διαπράττει κλοπές σε σπίτια του νησιού, αφαιρώντας τιμαλφή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εξιχνιάστηκαν 23 τέτοιες περιπτώσεις!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στο τέλος Αυγούστου 2011 οπότε και συνελήφθησαν ο 28χρονος τσιγγάνος και ο 15χρονος, ενώ τόσο ο 45χρονος θείος όσο και ο 44χρονος πατέρας του ανήλικου αναζητούνταν. Καθώς παρά τις έρευνες των αστυνομικών δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν οι δύο άνδρες σε βάρος τους στις 31 Αυγούστου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Όταν προχθές εντοπίστηκε ο 45χρονος εξαιτίας του εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του συνελήφθη και χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο 45χρονος τσιγγάνος αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά και το ότι έχει τη παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στον ανακριτή ότι ουδέποτε έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής, έχει λευκό ποινικό μητρώο και το μόνο που κάνει είναι να φροντίζει την οικογένεια του και τα τέσσερα παιδιά του.

Ο 45χρονος επεσήμανε ότι τις κατηγορίες σε βάρος του, με αποτέλεσμα την εμπλοκή του στην υπόθεση, έχει κάνει ο ανιψιός του ο οποίος είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και αυτό διότι ήθελε να ελαφρύνει τη δική του θέση. Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 45χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και προφυλακίστηκε μετά την απολογία του τον περασμένο Αύγουστο και 28χρονος τσιγγάνος, ενώ ο 15χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Τέλος στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται η 45χρονη μητέρα του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ένας 45χρονος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε