Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Σαφάρι” της Αστυνομίας για λαθραία τσιγάρα – 4 συλλήψεις σε περιοχές της Αττικής

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τέσσερις άνθρωποι για κατοχή και διακίνηση τσιγάρων και συσκευασμένου καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Συγκεκριμένα συνελήφθη μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, στις 24 Ιουλίου στη Μαγούλα, μία 44χρονη Ελληνίδα διότι μετά από κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.214 πακέτα με τσιγάρα και 296 συσκευασίες καπνού. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 3.649 ευρώ.

Συνελήφθησαν στις 25 Ιουλίου στα Σεπόλια, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών, δύο Σύριοι, ηλικίας 44 και 49 ετών, για διακίνηση καπνικών προϊόντων. Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 49χρονος να βγαίνει από αποθήκη της περιοχής και να επιβιβάζεται σε μοτοσυκλέτα, μεταφέροντας ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού ενώ λίγη ώρα αργότερα, διαπιστώθηκε να προσεγγίζει με μοτοσυκλέτα την ίδια αποθήκη ο δεύτερος που συνελήφθη, προκειμένου να προμηθευτεί λαθραία καπνικά προϊόντα. Από την έρευνα στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.986 πακέτα με τσιγάρα και 447 πακέτα καπνού ενώ ακόμη κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ καθώς και οι δύο μοτοσυκλέτες, ως μέσα διακίνησης.

Συνελήφθη στις 25 Ιουλίου, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του ΗΣΑΠ Πειραιά, ένας 22χρονος Πακιστανός, διότι πιάστηκε να μεταφέρει μέσα σε βαλίτσα 99 πακέτα με λαθραία τσιγάρα τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε