Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Σακίδια με… άρωμα τρομοκρατίας – Αναζητούν και… ληστές του Βελβεντού στα βίντεο

Σακίδια με… άρωμα τρομοκρατίας – Αναζητούν και… ληστές του Βελβεντού στα βίντεο

«Αναβαθμισμένη»… τρομοκρατική απειλή, παρά το γεγονός ότι είχε τον χαρακτήρα της εκφοβιστικής προειδοποίησης, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση με τις τοποθετήσεις σακιδιών με εκρηκτικές ύλες. Οι ίδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο καταζητούμενοι ληστές του Βελβεντού να βρίσκονται πίσω από τους «τρομοκρατικούς» εκφοβισμούς.

Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι συνεπικουρούνται από τους συναδέλφους τους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, διαπιστώνουν ότι στην περίπτωση της ΕΡΤ το σακίδιο με την εκρηκτική ύλη, πιθανόν ζελατινοδυναμίδα, ήταν τοποθετημένο στο πορτμπαγκάζ κλεμμένου αυτοκινήτου. Το Νισσάν Πριμέρα, ανθρακί χρώματος, είχε κλαπεί 2-3 ώρες πριν, από ιδιώτη στην περιοχή του Βύρωνα, όρια με Παγκράτι. Ο άγνωστος που στις 09:21 είχε επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», είχε προσδιορίσει το χρώμα και τον τύπο του οχήματος. Δηλώθηκε η κλοπή του το πρωί Δευτέρας, μόλις ο ιδιοκτήτης του διαπίστωσε την απώλειά του. Οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες μετά την κλοπή κινήθηκαν αμέσως από το Παγκράτι προς την Αγ. Παρασκευή και το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Στάθμευσαν σε «τυφλό» από κάμερες σημείο, ενώ το ίδιο φαίνεται να έχει συμβεί και στις άλλες τρεις τοποθετήσεις των σακιδίων. Κλιμάκια αστυνομικών έχουν κινηθεί στις ευρύτερες περιοχές των σημείων που τοποθετήθηκαν τα σακίδια αναζητώντας οπτικό υλικό που μπορεί να έχουν καταγράψει δημόσιες και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας. Το συγκεκριμένο όχημα ερευνάται εξονυχιστικά από στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.
Σε ένα σακίδιο είχε τοποθετηθεί ένα μασούρι, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδας, χωρίς φυτίλι και πυροκροτητή, σε ένα δεύτερο η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε συσκευασία που έμοιαζε με «σαλάμι», ενώ στα υπόλοιπα δύο σακίδια υπήρχε «χύμα» μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες με τη συγκεκριμένη ενέργεια θέλησαν να δείξουν ότι μπορούν να «χτυπήσουν» με παρόμοιο τρόπο, όποτε και όπου θελήσουν! Ήταν ένα τρομοκρατικό… τέστ απόλυτου συμβολισμού, εντυπωσιασμού και επίδειξης δύναμης.
Κι όλα αυτά παρότι δεν υπήρχε περίπτωση έκρηξης όπως ανέφεραν οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς δεν υπήρχε «ίχνος» συνδεσμολογίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν με νόημα πως «το μήνυμα ελήφθη», υπονοώντας ότι οι δράστες θέλησαν να κινητοποιήσουν τις αστυνομικές αρχές, να «τεστάρουν» τους χρόνους ανταπόκρισής τους κάνοντας μία τρομοκρατική πρόβα…
Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν την προανάκριση, με συναδέλφους τους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να παρακολουθούν διακριτικά την έρευνα. Η επιλογή των στόχων, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν απόλυτα «συμβολική» αφού περιελάμβανε έναν οικονομικό στόχο όπως η εφορία, τον ΟΤΕ πιθανόν αναφορικά με «υποκλοπές» και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, την ΕΡΤ ίσως για τον τρόπο της ενημέρωσης που προσφέρετε και η αντιπροσωπεία οχημάτων «γερμανικών» συμφερόντων. Οι ίδιοι αξιωματικοί, εκτιμούν πως οι άγνωστοι «δράστες» έδωσαν και έναν άλλον «συμβολισμό», αυτόν της κατοχής εκρηκτικών υλών…

Διαβάστε επίσης:
Χρονομετρούσαν και παρακολουθούσαν τους αστυνομικούς; – Το μυστήριο με τα 4 σακίδια με εκρηκτικά σε 4 σημεία της Αθήνας!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε