Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σάλος για τον άγριο ξυλοδαρμό στην Κρήτη! Για “ομοφοβικά κίνητρα” μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος για τον άγριο ξυλοδαρμό στην Κρήτη! Για “ομοφοβικά κίνητρα” μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τον άγριο και αναίτιο ξυλοδαρμό του φοιτητή, έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι η ΝΔ…

Ο ξυλοδαρμός του 30χρονου φοιτητή έχει αναστατώσει το Ρέθυμνο, ολόκληρη την Κρήτη, όλη τη χώρα που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε νεαρός φοιτητής στο Ρέθυμνο:

“Η βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο 30χρονος υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης την περασμένη Κυριακή στο Ρέθυμνο, προκαλεί αποτροπιασμό. Τα ομοφοβικά κίνητρα των δραστών που επιτέθηκαν στον νεαρό φοιτητή οφείλουν να προβληματίσουν όλους όσοι υποδαυλίζουν τη βία της άκρας δεξιάς με τη ρητορική τους. Είναι αναγκαία η συνέχιση της πολύμορφης δράσης προκειμένου πρακτικές τέτοιου είδους να αποτελέσουν παρελθόν. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον νεαρό φοιτητή και την οικογένεια του και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό τις έρευνες προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στους δράστες”.

Ανακοίνωση για την υπόθεση έβγαλε και η ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση σε βάρος του τριαντάχρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του. Τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση!

Ένας 20χρονος και ένας 22χρονος που συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά την αναγνώρισή τους από το θύμα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Και οι δύο αρνούνται πως ήταν οι δράστες του ξυλοδαρμού. Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει ακόμα ένα άτομο.

Αυτό που προβληματίζει έντονα τις αρχές είναι το γεγονός ότι όλα τα τραύματα είναι από χτυπήματα στο κεφάλι που δείχνουν μένος και στόχο σοβαρής βλάβης. Ο 30χρονος φοιτητής που ζει στο Ρέθυμνο και ο 35χρονος φίλος του τα ξημερώματα της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 02:30 περίπου, που επέστρεφαν στο σπίτι του 30χρονου, έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τριών νεαρών.

Οι 3 δράστες είχαν στήσει καρτέρι στους δύο νεαρούς άνδρες και όταν πλησίασαν προς το μέρος τους, φέρονται να ψιθύρισαν τη φράση «excuse me» για να τους σταματήσουν και μετά προχώρησαν στην αναίτια δολοφονική επίθεση. Ο 35χρονος κατάφερε να ξεφύγει μετά την πρώτη μπουνιά που δέχθηκε, όχι όμως και οι 30χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο. Ο 30χρονος διδακτορικός φοιτητής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και χειρουργική βοήθεια με 8 ράμματα σε περιοχές του προσώπου, αφού τα τραύματα από τα χτυπήματα, εντοπίζονται κυρίως στο κεφάλι με το μένος των επιτιθέμενων να είναι δολοφονικό…

Σύμφωνα με τα όσα είπε το θύμα της επίθεσης, δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή του τους δράστες..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, rethnea, Κρητική Επιθεώρηση, neakriti.gr, tvxs

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις