Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η “Σάλβια” απειλεί και την Ελλάδα – Το ναρκωτικό φονιάς προκαλεί συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Η “Σάλβια” απειλεί και την Ελλάδα – Το ναρκωτικό φονιάς προκαλεί συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

– Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για το νέο ναρκωτικό
– Παράγεται σε επαρχία του Μεξικό και εντοπίστηκε στο Λαύριο
– Δημιουργεί έντονες παραισθήσεις στους χρήστες
– Ευθύνεται ήδη για θανάτους στην Ευρώπη
– Γιατί αποκαλούν τους χρήστες του “ψυχοναύτες”

Την πρώτη του… εμφάνιση έκανε στην Ελλάδα το φυτικό ναρκωτικό Σάλβια. Πρόκειται για το ναρκωτικό των Σαμάνων του Μεξικού. Το παραισθησιογόνο βρέθηκε στην κατοχή Αλβανού διακινητή που συνελήφθη, ο οποίος είχε επίσης στην κατοχή του κοκαΐνη και χασίς.

Ο 31χρονος Αλβανός συνελήφθη στο λιμάνι του Λαυρίου ενώ λίγο πριν είχε πουλήσει ναρκωτικά σε μια γυναίκα, την οποία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν στην συνέχεια οι αστυνομικοί.

Τα ναρκωτικά τα είχε κρύψει σε ειδική κρύπτη στο κλιματισμό του οχήματος. Εκτός λοιπόν από τις ποσότητες της κοκαΐνης και του χασίς, οι αστυνομικοί εντόπισαν 24 γραμμάρια τις φυτικής ουσίας Σάλβια.

Πρόκειται για ψυχοτρόπο ναρκωτικό, προερχόμενο από το ομώνυμο φυτό που βγαίνει κυρίως στην επαρχία Οαξάκα του Μεξικό και είναι γνωστή στους Ινδιάνους της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια η χρήση του έχει αρχίσει να διαδίδεται και στην Ευρώπη, καθώς το συγκεκριμένο ναρκωτικό προκαλεί έντονες παραισθήσεις, ενώ θέτει ακόμα και κίνδυνο την ζωή του χρήστη από τα όσα ακραία μπορεί να κάνει λόγω των παραισθήσεων.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η ονομασία που έχουν δώσει στους χρήστες τις Σάλβια τους οποίους χαρακτηρίζουν “ψυχοναύτες”.

Ήδη στην Ευρώπη έχουν σημειωθεί θάνατοι χρηστών, οι οποίοι νόμιζαν πως μπορούσαν να πετάξουν και τελικά επεσαν απο μεγάλο ύψος και σκοτώθηκαν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις