Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σε κόκκινο συναγερμό η Αντιτρομοκρατική μετά το χτύπημα στη Βουλγαρία – Η ΕΛ.ΑΣ έχει μετατρέψει σε “αστακούς” πιθανούς ισραηλινούς στόχους στην Αθήνα

Σε κόκκινο συναγερμό η Αντιτρομοκρατική μετά το χτύπημα στη Βουλγαρία – Η ΕΛ.ΑΣ έχει μετατρέψει σε “αστακούς” πιθανούς ισραηλινούς στόχους στην Αθήνα

– Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο τρομοκράτης στη Βουλγαρία ήταν Άραβας
– Η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί στενά άτομα που έχουν πιθανότητες εξτρεμιστικών αντιδράσεων
– Συναγερμός σύμφωνα με τα τοπικά μέσα στην Κρήτη για την άφιξη ισραηλινών τουριστών
– Μυστήριο με τη σύλληψη ατόμου λιβανέζικης καταγωγής με σουηδικό διαβατήριο

Κόκκινος συναγερμός και μάλιστα διαρκείας ηχεί στην Αντιτρομοκρατική μετά από τ’ απανωτά κρούσματα επιθέσεων ή προπαρασκευής τρομοκρατικών ενεργειών σε στόχους ισραηλινών συμφερόντρων που εκδηλώνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα στη “γειτονιά” των Βαλκανίων.
 
Προηγήθηκε 6 ημέρες νωρίτερα η σύλληψη ατόμου Λιβανέζικης καταγωγής αλλά με σουηδικό διαβατήριο και μετά ακολούθησε η επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που διακινούνται μέσω της διακρατικής συνεργασίας ή της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, ότι ο ύποπτος της Κύπρου δεν πέρασε ή διατηρεί όποιες σχέσεις, επικοινωνίες ή διασυνδέσεις με άτομα που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αυτό σε πρώτη φάση προκάλεσε μια σχετική ανακοίνωση, όμως ακόμη οι Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν να διατηρούν επιφυλάξεις για το αν τα στοιχεία με τα οποία έχει “δηλωθεί” ο ύποπτος είναι τα πραγματικά. Πάντως με αυτά που ταξίδευε, ή που του αποδίδονται, δεν προκύπτει … “ώσμωση” του με την Ελλάδα.

Στο μέτωπο της Βουλγαρίας, τώρα, που είναι και το πιο ανησυχητικό, δεδομένου ότι για πρώτη φορά εκδηλώνεται τρομοκρατική ενέργεια στο έδαφος της γειτονικής χώρας, ενώ ξεκάθαρος είναι ο στόχος και δεν είναι άλλος από το λεωφορείο με τους Ισραηλινούς τουρίστες, καμία ακόμη βεβαιωμένη ένδειξη δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον δεν έχει κοινοποιηθεί στην ελληνική πλευρά, αναφορικά με τα στοιχεία του καμικάζι αυτοκτονίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αντανακλαστικοί μηχανισμοί αντίδρασης έχουν ενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα να ανέβει στην κατακόρυφη το επίπεδο φύλαξης στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος, ενώ τέθηκαν σε καθεστώς εντατικής παρακολούθησης άτομα που ζουν στην Ελλάδα και συγκεντρώνουν πιθανότητες να αποτελούν εν υπνώσει θύλακες εξτρεμιστικών οργανώσεων του εξωτερικού.

ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Σύμφωνα με το prismanews.gr, τις επόμενες μέρες, αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φοβήθηκαν μετά τα όσα έγιναν στη Βουλγαρία και άλλαξαν προορισμό διακοπών.

Την ίδια στιγμή στα αεροδρόμια όλης της Κρήτης, με κυρίαρχο αυτό του Ηρακλείου, έχει σημάνει συναγερμός και όλες οι δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός από το χτύπημα στο Μπουργκάς και μετά. Μπορεί οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις τουριστών από το Ισραήλ να απαιτούσαν πάντα μια … παραπάνω προσοχή, ωστόσο τώρα αυτό γίνεται στο πολλαπλάσιο, αναφέρουν οι πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Άραβας ήταν ο τρομοκράτης στο Μπουργκάς, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα 

Άραβας ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας, που σημειώθηκε εναντίον του λεωφορείου με τους Ισραηλινούς τουρίστες, στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς. Αυτό δήλωσε, στη δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας η διαχειρίστρια τουριστικού πρακτορείου, στη μικρή πόλη Πομόριε, από το οποίο ο φερόμενος δράστης επιχείρησε να νοικιάσει ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, μερικές μέρες πριν τη βομβιστική επίθεση. Δεν το κατάφερε, όμως, επειδή ένας από τους υπαλλήλους του πρακτορείου, είναι πρώην στέλεχος της συνοριακής αστυνομίας με μεγάλη προϋπηρεσία στο έλεγχο των διαβατηρίων αεροδρόμιο «Σαράφοβο» του Μπουργκάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μακελειό σε τουριστικό λεωφορείο με Ισραηλινούς στη Βουλγαρία – Το Ισραήλ δείχνει το Ιράν
 

Αυτός είναι ο καμικάζι της Βουλγαρίας – Βρέθηκε το DNA του – ΒΙΝΤΕΟ
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε