weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Σεξουαλικά βασανιστήρια σε μικρά παιδιά – Περίπου 3.000 άτομα στην Ελλάδα έχουν τέτοιο αρρωστημένο υλικό

ΦΩΤΟ

Εικόνες που σοκάρουν και δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους. Ασύλληπτα βασανιστήρια βρεφων, που πιθανότατα έβλεπαν για πρώτη φορά και οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σε κάποια από τα βίντεο, τα αρρωστημένα μέλη του κυκλώματος κάρφωναν βελόνες από σύριγγες στα γεννητικά όργανα βρέφους ηλικίας 8-9 μηνών. Ίδιες εικόνες και με μικρά παιδιά, ηλικίας μέχρι και 9 ετών.

Όλα αυτά έφερε στο φως η επιχείρηση »σφυροκόπημα». Οπως ανακοινώθηκε απο τον προιστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής Μανώλη Σφακιανάκη, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά απο στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια παγκόσμιας ψηφιακής έρευνας στο διαδίκτυο, απο την οποία διαπιστώθηκε η εμπλοκή χρηστών του Ιντερνέτ απο 170 χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικό ίχνη.

Για τη χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή, δηλαδή προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας 361 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.Οι αρχές διαπίστωσαν πως 177 χρήστες είχαν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά (νήπια) σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.

Μάλιστα με βάση τα νέα λογισμικά που έχουν στη διάθεσή τους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περί τα 3.000 άτομα που διαθέτουν πορνογραφικό υλικό και μάλιστα πολλές φορές με άγριες και άρρωστες σκηνές με μικρά παιδιά και βρέφη.

Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι δράστες διακινούσαν το υλικό από τις πόλεις της Αττικής, της Κρήτης, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Μεσολογγίου, της Πάτρας, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Γαλαξιδίου, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Μυκόνου, της Σύρου, της Ρόδου, της Μύλου, της Πάρου, της Κως, της Λαμίας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Καλαμαριάς, της Σκιάθου, του Βελεστίνου, της Κατερίνης, της Καρδίτσας, της Μυτιλήνης, των Τρικάλων, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Νάουσας, της Αριδαίας, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Λάρισας, των Γρεβενών και της Ημαθίας. Η αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα, ενώ σχηματίστηκαν 177 δικογραφίες.

Δύο από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει για ασέλγεια ανηλίκων. Ένας 52χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, είχε στον υπολογιστή του αποθηκευμένα και ταξινομημένα τα προφίλ 650 κοριτσιών μέσα από το Hi5.

Ένας κατηγορούμενος επιχειρηματίας είχε νοικιάσει ακίνητο δίπλα από το σπίτι του, σε φροντιστήριο και παιδότοπο, προφανώς για να έχει κοντά τα παιδιά. Ο συγκεκριμένος μάλιστας, σύμφωνα με αποκάλυψη του NewsIt είχε βάλει αγγελία προκειμένου να νοικιάσει το οίκημα και ζητούσε μόνο ότι ενοικιάζεται είτε για φροντιστήριο ή για παιδότοπο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς μάλιστα νοίκιαζε επίτηδες το συγκεκριμένο οίκημα για τέτοιου είδους χρήσεις προκειμένου να βρίσκεται πιο κοντά στα υποψήφια θύματά του.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους υπάρχει ένας εκπαιδευτικός, ένα απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας σκηνοθέτης, ένας σκιτσογράφος, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Σε μία έρευνα σε σπίτι κατηγορουμένου, πλησίασε τους αστυνομικούς μια ηλικιωμένη γυναίκα και ρώτησε ποιον ψάχνουν. Όταν οι αστυνομικοί της είπαν, η γυναίκας τους είπε «αυτός που ερευνάται έχει ασελγήσει στην εγγονή μου». 

Όταν ρωτήθηκε αν έχουν υποβάλλει μήνυση, τους απάντησε πως όχι γιατί τους εκβίαζε, κατέθεσαν όμως μήνυση τώρα.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, κατασχέθηκαν τριακόσιοι οκτώ 308 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 39 φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας  211.000 GB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκανε ταινία πορνό με πρωταγωνιστές τα παιδιά του!

#TAGS MM