Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Siemens: Τρίτη δίκη για Χριστοφοράκο προτείνει ο εισαγγελέας

Χριστοφοράκος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την παραπομπή του Μιχάλη Χριστοφοράκου για τρίτη φορά στο εδώλιο εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τρίτη φορά (έχει ήδη παραπεμφθεί για την υπόθεση του ΟΤΕ και του C4I) προτείνει ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης να καθίσει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος και έξι ακόμα κατηγορούμενοι, ένας Έλληνας και πέντε αλλοδαποί.

Τρεις συμβάσεις για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και Siemens

Η εισαγγελική πρόταση αφορά τρεις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens. Ο ΟΣΕ έχει διενεργήσει και σχετική πραγματογνωμοσύνη από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ζημιώθηκε από τις συμφωνίες με τη Siemens καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του τροχαίου υλικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία.

Επιπλέον, υπάρχει η καταγγελία ότι προκειμένου να μην ισχύσουν οι ρήτρες για την καθυστέρηση δόθηκαν “μίζες” που ανέρχονται στο ποσό των 2 εκ ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι εξής επτά κατηγορούμενοι: Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.

Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση θα καθίσουν στο εδώλιο για ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα  και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και άλλα αδικήματα.

 

Τον τελικό λόγο για το εάν θα παραπεφθούν ή όχι οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις