Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σημαδεμένη με αίμα η “τράπουλα” στον… Ιππόδρομο

Η δολοφονία του Νικήτα Μαυρίκη, έρχεται ν’ ανακατέψει εκ νέου τη “σημαδεμένη” με αίμα τράπουλα στον κόσμο της νύχτας. Απ’ ότι φαίνεται όμως, ένας άλλος σημειολογικός ναός του τζόγου και της ίντριγκας είναι αυτός που όπλισε τα χέρια των κατά παραγγελία δολοφόνων κι έβαλαν στο στόχαστρο τον απότακτο αστυνομικό ενώ ήταν σε ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές.

Η τράπουλα είναι σημαδεμένη τα χαρτιά ορθάνοιχτα πάνω στο τραπέζι, πλην όμως παρότι η Ασφάλεια γνωρίζει, αδυνατεί να στοιχειοθετήσει αυτό που φαντάζει ως οφθαλμοφανές, εξαιτίας της μη σύλληψης των φυσικών αυτουργών. Των ανθρώπων που κατόπιν εντολών αναλαμβάνουν να θερίσουν ψυχές.

Και μιλάμε για ψυχές καθώς η μαφιόζικη εκτέλεση του Νικήτα Μαυρίκη δεν είναι ασυσχέτιστη με όσα ξεκίνησαν να συμβαίνουν από το ιωβηλαίο για την περίσταση … 1995!

Τον κύκλο αυτού του αίματος, που κατά την αντίληψη της αστυνομίας κατατέθηκε ως πρώτος φόρος στο βωμό των στημένων ιπποδρομιών, άνοιξε ο επιχειρηματίας Πιτ Παπαδάκος, ο οποίος εκτελέστηκε στο πάρκινγκ του ιπποδρόμου.
Από την πρώτη στιγμή η έρευνα εστιάστηκε σε κρατούμενο τότε των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος διατηρούσε από εκείνη ακόμα την περίοδο τη φήμη ότι λύνει και δένει μέσα στους “φιλιππικούς” κύκλους, με τις πληροφορίες που δεν στοιχειοθετήθηκαν ποτέ να σημειώνουν πως έδωσε εντολή σε στενό συνεργάτη του, δραπέτη των φυλακών να σκοτώσει τον Παπαδάκο.

Ακριβώς 7 χρόνια αργότερα, το Μάιο του 2002, η σκόνη του ιπποδρόμου κατακάθισε μέσα στη λίμνη αίματος που δημιούργησε το μαφιόζικο χτύπημα σε βάρος δύο αδελφών- ιδιοκτητών αλόγων ιπποδρομιών, με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία. Η ενέδρα στήθηκε στη συμβολή των οδών Σαχτούρη και Ναβαρίνου, πίσω από τον ιππόδρομο, στο Π. Φάληρο.

Δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα το Δημήτρη Μιχαηλίδη 32 ετών και σοβαρά τον αδερφό του Βασίλη 36 ετών –την ώρα που οι τελευταίοι έβγαιναν από την πίσω έξοδο του ιπποδρόμου– και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης επιχείρησε να αντιδράσει στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι δράστες να στραφούν και εναντίον του και να τον πυροβολήσουν σε τρία διαφορετικά σημεία του σώματός του. Όπως έγινε γνωστό, ο ένοπλος πυροβόλησε πέντε ή έξι φορές με περίστροφο και όπως εκτιμούν Αξιωματικοί της Ασφάλειας, ο τρόπος που ενήργησαν παραπέμπει σε επαγγελματίες εκτελεστές.

Περίπου είκοσι ήμερες πριν από το ματωμένο καρτέρι, οι αδερφοί Μιχαηλίδη είχαν δεχθεί και «προειδοποίηση» σε μαφιόζικο στυλ. Τα αυτοκίνητά τους «γαζώθηκαν» από σφαίρες, ενώ εκείνοι διασκέδαζαν σε ουζερί στις Τζιτζιφιές.
Η έρευνα και τότε επικεντρώθηκε στον ίδιο πασίγνωστο μαφιόζο που τότε ήταν στις φυλακές Μαλανδρίνου, πλην όμως ματαιοπόνησαν όλοι όσοι αναζήτησαν αποδεικτικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:
Σκότωσαν εν ψυχρώ απότακτο αστυνομικό στη μέση του δρόμου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε