Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σπάρτη: Στο πλευρό του 49χρονου που σκότωσε αλλοδαπό διαρρήκτη

Σπάρτη: Στο πλευρό του 49χρονου που σκότωσε αλλοδαπό διαρρήκτη

Τη στιγμή της προσαγωγής του 49χρονου, οι πολίτες χειροκροτούσαν τον δράστη και φώναζαν «αθώος»…

Την Τρίτη το πρωί, θα παρουσιαστεί στον ανακριτή Σπάρτης, από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί, ο 49χρονος δράστης, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία 39χρονου Ρουμάνου.

O δράστης σύμφωνα  με το κατηγορητήριο, πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ρουμάνο προχθές τα ξημερώματα, όταν το θύμα επιχείρησε να κλέψει υλικά από αποθήκη στο χωριό Τραπεζοντή.

Χθες, νωρίς το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε, πρωτοφανής για το νομό Λακωνίας, συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής- οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν πέσει θύματα κλοπής- έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου περίμεναν να προσαχθεί ο 49χρονος δράστης στον ανακριτή, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Ο 49χρονος, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που υπήρχε στο χώρο για την αποφυγή επεισοδίων, προσήχθη στον ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

Τη στιγμή της προσαγωγής, οι πολίτες χειροκροτούσαν τον δράστη και φώναζαν «αθώος». Η οργή και η αγανάκτησή τους ήταν εμφανής και δήλωναν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος και δεν ενισχυθεί η αστυνόμευση, προκειμένου να μπει φρένο στην αύξηση της παραβατικότητας, η οποία στον νομό Λακωνίας εστιάζεται κυρίως σε Ρομά και στη μεγάλη αύξηση λαθρομεταναστών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε