Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σπείρα απήγαγε και κακοποιούσε μετανάστες για λύτρα

Σπείρα απήγαγε και κακοποιούσε μετανάστες για λύτρα

Οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών, που απήγαγε μετανάστες, τους κακοποιούσε και τους εκβίαζε, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς τους, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια.

Οι δράστες απαιτούσαν χρηματικά ποσά, ύψους 6.500 – 15.000 ευρώ, για να αφήσουν ελεύθερους τους μετανάστες, τους οποίους κρατούσαν σε διαμερίσματα-φυλακές και τους βασάνιζαν.

Τα μέλη τής σπείρας ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και θύματα, κυρίως, ομοεθνείς τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από αστυνομική έρευνα, που ξεκίνησε από την καταγγελία ενός 39χρονου, υπηκόου Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα της σπείρας.

Το απόγευμα τής περασμένης Τρίτης, 19-02-2013, συνελήφθησαν από αστυνομικούς τού τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας, επτά υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας από 20 έως 37 ετών, μέλη τής σπείρας, ενώ εντοπίστηκαν δύο κρησφύγετα τής ομάδας, σε Ζεφύρι και Μενίδι.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση σε μονοκατοικία στο Μενίδι, απελευθερώθηκε ένας 25χρονος όμηρος, υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε απαχθεί προ τετραημέρου και κρατούνταν παρά τη θέλησή του, και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη τής ομάδας, υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε δεύτερη μονοκατοικία στο Ζεφύρι, όπου συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη τής οργάνωσης. Όλοι οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τα δύο θύματα.

Στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
• Ένα περίστροφο τύπου REPLICA.
• Μία ξύλινη ράβδος, μήκους 60 εκατοστών.
• Είκοσι έξι κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε

Νέα σύλληψη του Μπάμπη Βωβού για χρέη

Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων

Βρέθηκε τσιμενταρισμένο πτώμα στην Αυλίδα!

“Πυρήνες”: Ήθελαν να μιμηθούν τον Παλαιοκώστα
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε