Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στα άδυτα του κυκλώματος με το παράνομο στοίχημα – Έβγαζαν εκατομμύρια και ζούσαν σα βασιλιάδες! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν τις δύο τελευταίες μέρες σε Βόλο και Θεσσαλονίκη συνολικά 44 άτομα, από τα οποία τα 26 είναι μέλη της οργάνωσης ενώ τρία αποτελούν τα αρχηγικά της στελέχη. Οι υπόλοιποι 18 είναι παίκτες. Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση, εμπλέκεται σε απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα 8 μέλη της οργάνωσης ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη ταυτοποίηση και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ομόλογα, συμβόλαια αγοράς ακινήτων, πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη, συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρακολούθησης, ναρκωτικά κ.λπ.

Υπολογίζεται ότι τα συνολικά έσοδα της οργάνωσης κατά την τελευταία πενταετία ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες προς το Δημόσιο φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, λειτουργούσαν πάντοτε υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία των αρχηγικών στελεχών, με αντικείμενο την εξαπάτηση μεγάλου αριθμού πολιτών. Αυτό γινόταν αρχικά, μέσω της διάφορων τυχερών παιγνίων, τύπου “φρουτάκια”, σε καταστήματα.
Από το Δεκέμβριο του 2011 η δράση τους επεκτάθηκε και στο “παράνομο στοίχημα”, καθώς εξαπατούσαν πολίτες και στοιχημάτιζαν παράνομα για λογαριασμό τους, μέσω ιστοσελίδας, σε αγώνες ποδοσφαίρου του ελληνικού και ξένου πρωταθλήματος.

Ζούσαν σα βασιλιάδες με σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα
“Φρούρια” τα μαγαζιά του τζόγου όλο το 24ωρο!

Τα μέλη της οργάνωσης, από τα κέρδη που είχαν από την παράνομη δραστηριότητα τους, ζούσαν πολυτελώς και αγόραζαν ακριβά ακίνητα καθώς και πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη!
Υπολογίζεται ότι τα παράνομα έσοδα της οργάνωσης, κατά την τελευταία πενταετία, ξεπερνούν συνολικά τα τριάντα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες προς το Δημόσιο φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα δέκα 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Για την παράνομη δραστηριότητα της, η εγκληματική οργάνωση διατηρούσε και εκμεταλλευόταν δίκτυο έξι internet cafe και καφετέριες στο Βόλο, τη Νέα Ιώνια και τον Αλμυρό Μαγνησίας.
Μάλιστα, για να αποπροσανατολίζουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών χρησιμοποιούσαν συνεργαζόμενα άτομα, “μαριονέτες”, που εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι των καταστημάτων ή κάτοχοι των αδειών λειτουργίας τους.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ

Επιπλέον, στα καταστήματα αυτά είχαν εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης για την έγκαιρη ενημέρωση και αναγνώριση, σε περίπτωση προσέγγισης αστυνομικών, καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.
Κατά την είσοδο αστυνομικών για να γίνει έλεγχος, απενεργοποιούσαν, με τη χρήση τηλεκοντρόλ, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους παίζονταν τα παράνομα παιχνίδια.
Παράλληλα διέθεταν τέτοια υποδομή (υαλοπίνακες σκούρου χρώματος για τον περιορισμό της ορατότητας, διπλές πόρτες ασφαλείας με αντίθετη φορά ανοίγματος), ώστε η είσοδος οποιουδήποτε ατόμου να γίνεται “ελεγχόμενα”.

Τα καταστήματα λειτουργούσαν συγκαλυμμένα, ως “μίνι καζίνο” όλο το 24ωρο! Παρείχαν στους πελάτες-παίκτες διευκολύνσεις, όπως μεταφορικό μέσο για τη μετάβαση και αποχώρηση τους, αλλά και άλλες παροχές, όπως δωρεάν καφέ, αλκοολούχα ποτά και φαγητό. Επιπλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα, για την προσέλκυση πελατών, γίνονταν κληρώσεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Μιλούσαν με “κώδικες” – Εκφόβιζαν για να μην τους μαρτυρήσουν!

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της οργανωμένης δομής και δράσης της εγκληματικής οργάνωσης είναι το γεγονός ότι τα μέλη της, ιδίως τα αρχηγικά, λάμβαναν αυστηρά μέτρα “προστασίας”.
Χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, τις οποίες άλλαζαν συνεχώς, ενώ πάντοτε ήταν “δηλωμένες” σε αλλά πρόσωπα. Ήταν ιδιαιτέρα προσεκτικοί στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και στις προσωπικές τους επαφές και χρησιμοποιούσαν συνθηματικές φράσεις και ιδιαίτερο “κώδικα” συνεννόησης.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ

Επιπλέον, σε μία περίπτωση ο “αρχηγός” της οργάνωσης μαζί με ένα ακόμη μέλος εκφόβιζε άτομο με βιαιοπραγίες, για να μην καταγγείλει στις Αρχές την παράνομη δραστηριότητά του, ενώ μεθόδευσε τον αναγκαστικό εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό κατάστημα, ώστε να αποδυναμώσει την αξιοπιστία του σε περίπτωση καταγγελίας!

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα σπίτια, στα καταστήματα και σε αποθήκη της εγκληματικής οργάνωσης

– 5 πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας BMW , MERCEDES , NISSAN , VW και ένα αυτοκίνητο μικρότερης αξίας,
– 2 σκάφη: Ένα ταχύπλοο μοτοποδήλατο και ένα φουσκωτό ταχύπλοο μήκους 8,5 μ., με δύο κινητήρες των 300 HP και 9,9 HP,
– Βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, από τα οποία προκύπτει διακίνηση χρηματικών ποσών, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ! – Έγγραφα κατοχής άυλων τίτλων διαφόρων τραπεζών μεγάλων χρηματικών ποσών, συνολικής αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ!
– 194 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, με τα οποία παίζονταν τυχερά παίγνια,
– 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
– Κάμερες καταγραφής, βίντεο, τηλεκοντρόλ και άλλα συναφή ηλεκτρονικά είδη
– 280.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 248 δολαρίων Αμερικής και των 140 δολαρίων Καναδά, 47 χρυσές λίρες Αγγλίας – Μία μοτοσικλέτα, δύο ποδήλατα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,
– Συμβόλαια αγοράς ακινήτων,
– 17 κινητά τηλέφωνα και
– 4 συσκευασίες χασίς συνολικού βάρους 265,4 γραμμαρίων.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Κρατικές Οικονομικές Υπηρεσίες για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και η περαιτέρω διαδικασία νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων τους.

Διαβάστε ακόμα:

Μαγνησία: 30 εκατομμύρια τα κέρδη του κυκλώματος με το παράνομο στοίχημα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε