Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στη φυλακή οι αστυνομικοί-“νονοί” της παραλιακής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είχαν σκορπίσει τον τρόμο στα νότια προάστια, εκβιάζοντας καταστηματάρχες κι ας ήταν “όργανα του νόμου”. Τώρα, γνωρίζουν την άλλη πλευρά, αυτή της φυλακής.

Οι δυο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, μαζί με τη σύζυγο του ενός, βρέθηκαν την Τρίτη στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθούν. Συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα, ύστερα από μυστική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενοι για εκβίαση, εγκληματική οργάνωση και παθητική δωροδοκία, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο διοικητής όσο και η κατηγορούμενη σύζυγός του αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο συγκατηγορούμενος τους, αξιωματικός, φέρεται να έδωσε τυπική απολογία.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, οι αστυνομικοί κρίθηκαν προφυλακιστέοι και η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο να εμφανίζεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Άμεσα, την πόρτα του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσουν και 12 καταστηματάρχες που καλούνται να λογοδοτήσουν για ενεργητική δωροδοκία, καθώς φέρονται να ενέδιδαν στις πιέσεις των επίορκων αστυνομικών. Συνεργός των δύο ένστολων είναι και τρίτος, χαμηλόβαθμος, αστυνομικός που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Η υπόθεση έφθασε στις Διωκτικές Αρχές έπειτα από καταγγελία καταστηματάρχη ότι οι αξιωματικοί ζητούν χρηματικά ποσά από 1.000 έως και 2.000 ευρώ για να μη διενεργούν ελέγχους ή να μη βεβαιώνουν παρατυπίες καταστηματαρχών με επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως στην παραλιακή.

Το τέλος της παράνομης δράσης των αστυνομικών δόθηκε την περασμένη Τετάρτη οπότε ένας από τους δύο αξιωματικούς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένο χρηματικό ποσό που μόλις είχε παραλάβει από καταστηματάρχη.

Από τα στοιχεία της έρευνας για την υπόθεση φαίνεται να προκύπτει πως οι ένστολοι -εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε ως διοικητής Τμήματος των νοτίων προαστίων- φέρονται να επιδίδονται στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τουλάχιστον από το Μάιο του 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασύλληπτη υπόθεση εκβιασμών – Ανώτεροι αστυνομικοί ήταν “χειρότεροι” κι από νονούς

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε