Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Στην Αθήνα οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Στην Αθήνα οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Στην Αθήνα, βρίσκονται τουλάχιστον οι 5 από τους 8 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, όπως αναφέρουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει για την πορεία τους μετά την ομαδική απόδραση. Θεωρούν ότι έχουν βρει καταφύγιο στην «πολυκοσμία» της πρωτεύουσας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο διάπραξης ληστειών, όπως οι περισσότεροι είχαν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι ίδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν πως αρχικά οι δραπέτες επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Βόρεια Ελλάδα κινούμενοι προς σημεία που θα μπορούσαν να διαφύγουν προς το εξωτερικό. Φαίνεται με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει συνεργοί τους από τα Τρικάλα, τουλάχιστον 5 από αυτούς να προσπάθησαν να κινηθούν προς την Καλαμπάκα.

Εξαιτίας όμως των αστυνομικών μπλόκων που είχαν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή άλλαξαν κατεύθυνση με πιθανό προορισμό την Αττική.

Σε «στάση» που είχαν κάνει στη Λαμία έξω από εργοστάσιο, τράπηκαν σε φυγή πεζή, όταν νόμισαν ότι ο φάρος από όχημα ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, προερχόταν από περιπολικό της αστυνομίας. Λίγη ώρα αργότερα, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο επιχείρησαν να αρπάξουν το αυτοκίνητο από ζευγάρι, με τον οδηγό όμως να βάζει όπισθεν και να καταφέρνει να διαφύγει.

Παρά τις έντονες αναζητήσεις των αστυνομικών δυνάμεων οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας ο οδηγός ενός παλιού Τουότα καταγγέλει την κλοπή του αυτοκινήτου του έξω από το νοσοκομείο Λαμίας, στην περιοχή των Γαλανέικων. Είχε ξεχάσει τα κλειδιά πάνω στη μίζα του οχήματος. Η κλοπή προσδιορίστηκε περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπάσουν το αυτοκίνητο του ζευγαριού, βρήκαν το παλιό όχημα με τα κλειδιά στη μηχανή και εξαφανίστηκαν με αυτό.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως είναι σχεδόν βέβαιο πως πρόκειται για κάποιους από τους δραπέτες, κάτι που πιθανότατα θα πιστοποιηθεί από την εξερεύνηση του οχήματος που εγκατέλειψαν.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε