Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στην φυλακή ο Κ.Γιαννίκος

Στην φυλακή ο Κ.Γιαννίκος

Προφυλακίστηκε για το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ σε βαθμό κακουργήματος ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος του Alter, Κ. Γιαννίκος.

Ως ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, οδηγήθηκε στην φυλακή ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ Κώστας Γιαννίκος.
 
Η προφυλάκιση του Κώστα Γιαννίκου αφορά χρέη στο Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ του ΑΛΤΕΡ για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2010 έως Ιανουαρίου 2011.
 
Για το χρέος του τηλεοπτικού σταθμού, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Κώστα Γιαννίκου η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, βάσει της οποίας διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση.
 
Με το πέρας της εισαγγελικής έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή συνολικά 2,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 1,2 είναι ΦΠΑ και το 1,6 παρακρατούμενοι φόροι.
 
Ο Κώστας Γιαννίκος απολογήθηκε σήμερα ,μετά από προθεσμία που είχε λάβει ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή στον οποίο ανατέθηκε η δικογραφία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας επικαλέστηκε την υπαγωγή του ΑΛΤΕΡ στο καθεστώς προστασίας του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ενώ επεσήμανε ότι πρόσφατα ζήτησε ρύθμιση των προσωπικών οφειλών του.
 
Ο Κώστας Γιαννίκος είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο και πάλι για μη καταβολή ΦΠΑ ποσού 1,2 εκ ευρώ από το ΑΛΤΕΡ, ποσό που αφορούσε άλλη χρονική περίοδο από την επίμαχη και είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
 
Σε δήλωση του ο συνήγορος του Κ. Γιαννίκου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος εκφράζει την απορία του «πώς ο ίδιος κατηγορούμενος τον περασμένο Νοέμβριο δεν ήταν επικίνδυνος και τώρα, 2 ημέρες πριν από τις εκλογές, γίνεται επικίνδυνος ενώ η εταιρία βρίσκεται σε αδράνεια».
 
Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του σταθμού Βασίλης Κοσμόπουλος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε