Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα

Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα

Για τις 5 Οκτωβρίου προσδιορίστηκε η δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που θα διεξαχθεί στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών θα δικαστούν για συμμετοχή στην οργάνωση.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» είναι οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος, Κώστας Κατσένος, ασύλληπτος, και η Μαρία Μπεραχά.

Οι πρώτοι τρεις κατηγορούμενοι, Ν. Μαζιώτης, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς, παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, αλλά εντός του μηνός Οκτωβρίου λήγει το 18μηνο προφυλάκισής τους. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι. Οι Κορτέσης, Σταθόπουλος και Νικητόπουλος, μάλιστα, αποφυλακίστηκαν με όρους πρόσφατα, μετά από δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών, καθώς ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση στο πρώτο και εκδόθηκε κατόπιν άλλο βούλευμα που επικύρωσε την κρίση των εφετών.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί ανά περίπτωση στους κατηγορούμενους αφορούν τα κακουργήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

Η οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” έχει προβεί σε αρκετές επιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες η εκτόξευση ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία, στις 12 Ιανουαρίου 2007 και η ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη, στις 5 Ιανουαρίου 2009.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε