Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης – Καταπέλτης το κατηγορητήριο

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης – Καταπέλτης το κατηγορητήριο

Στις δικαστικές φυλακές μετήχθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, για την υπόθεση της PROTON BANK. Θα κρατηθεί στην πτέρυγα VIP.

Στις 15.45, ο επιχειρηματίας πέρασε την πύλη των φυλακών και οδηγήθηκε στο ιατρείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ νωρίτερα οι γιατροί του είχαν δώσει εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και αναμένεται να κρατηθεί στην ΣΤ΄πτερυγα, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά αδικήματα όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος κ.α. Αν ο επιχειρηματίας επικαλεστεί προβλήματα υγείας θα κριθεί αν θα κρατηθεί στο νοσοκομείο ή στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επρόκειτο να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό από την Τετάρτη, οπότε και συνελήφθη, αλλά λόγω αδιαθεσίας άρχισε “περιοδεία” σε νοσοκομεία της Αθήνας. Τελικά κατέληξε στον Ευαγγελισμό, από όπου πήρε σήμερα εξιτήριο ύστερα από την απόφαση του ιατρικού συμβουλίου.

«Δομημένη ομάδα» που λειτουργεί ως σήμερα με «πλήρως ελεγχόμενα πρόσωπα» στην PROTON Bank για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, είχε συστήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για τα ζημιογόνα δάνεια που χορήγησε η τράπεζα, σε εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του κατηγορούμενου επιχειρηματία.

Η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνει συνολικά 33 κατηγορούμενους, στελέχη της τράπεζας και άλλα πρόσωπα.

Αύριο οι τρεις συλληφθέντες, μετά από ένταλμα, θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας για τις απολογίες τους, ενώ η συγκατηγορούμενή τους που παραδόθηκε σήμερα θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, οι κατηγορούμενοι «ενώ γνώριζαν πως η εταιρεία, του Λαυρεντιάδη, Alapis είχε συνολική οφειλή ύψους 1,084 δισ. ευρώ στις 31.12.10 και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, μεθόδευσαν την άντληση κεφαλαίων από την Proton BANK με τη συνεργασία φαινομενικά άσχετων εταιριών ως προς τον όμιλο Λαυρεντιάδη, που, όμως, ενεργούσαν κατόπιν οδηγιών και υποδείξεων του επιχειρηματία προς εξυπηρέτηση των ατομικών και εταιρικών του συμφερόντων και όχι των επικαλούμενων επιχειρηματικών σχεδίων».

Κατά το κατηγορητήριο, το σχέδιο δανειοδοτήσεων υλοποιήθηκε «δυνάμει εικονικών μεταξύ τους συμφωνικών εξαγοράς εταιριών, κλάδων δραστηριότητας και εν γένει συνεργασιών (παροχής υπηρεσιών, πωλήσεις, δανείων κλπ) που χρηματοδοτήθηκαν από την τράπεζα».

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο προφυλακιστέος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση λειτούργησε μεθοδευμένα και «για αυτό το σκοπό ο Λ. Λαυρεντιάδης αγόρασε από την τραπεζική εταιρία ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ το 31,3% της PROPTON BANK το Δεκέμβρη του 2009».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Κορυδαλλό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης – Θα οδηγηθεί στην πτέρυγα VIP

Συμβούλιο γιατρών για την προφυλάκιση Λαυρεντιάδη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε