Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στις φυλακές θα παραμείνουν οι “μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης”

Ανάμεσα τους και διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονικής καθώς και άλλα 11 συγκατηγορούμενοι του..

 Στις φυλακές παραμένει το διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με άλλα 52 άτομα, για συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

    Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ κατά του μέτρου της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία του. Την ίδια τύχη είχαν ανάλογες προσφυγές 11 συγκατηγορουμένων του.

    Αντιθέτως, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα πέντε εκ των κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση που ζητούσαν να μειωθούν οι σε βάρος τους επιβληθείσες χρηματικές εγγυήσεις -που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν ακόμη και τις 300.000 ευρώ- με τις οποίες αφέθηκαν ελεύθεροι. Πιο ειδικά, το δικαστικό συμβούλιο αναπροσάρμοσε -κατά περίπτωση- τις χρηματικές εγγυήσεις, επιβάλλοντας ως ανώτατο «πλαφόν» το ποσό των 50.000 ευρώ (αφορά δύο περιπτώσεις).

    Εξάλλου, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους -με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις ύψους 20.000 ευρώ- τρεις εκ των κατηγορουμένων που φέρονται να είχαν «περιφερειακούς» ρόλους στη δράση των παραπάνω εγκληματικών οργανώσεων.

    Αντίστοιχα αιτήματα έχουν κατατεθεί από άλλους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση στον γ’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο οποίος το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφανθεί επ’ αυτών, εκδίδοντας τις σχετικές διατάξεις.

    Κατά την γιγαντιαία επιχείρηση των αστυνομικών αρχών για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων είχαν συλληφθεί 53 άτομα, εκ των οποίων οι 34 προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώ οι υπόλοιποι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις. Προφυλακιστέοι παραμένουν οι φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» των κυκλωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Σιμώνα, η Δώρα και το…”μωρό” των μαφιόζων της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε ο κουμπάρος του “αρχηγού” της Μαφίας

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε ο κουμπάρος του “αρχηγού” της Μαφίας

Δε δήλωνε τίποτα αλλά έπαιρνε κανονικά δάνεια ο «εγκέφαλος» της μαφίας στη Θεσσαλονίκη

Λεφτά υπάρχουν! 19 συλληφθέντες από την Μαφία της Θεσσαλονίκης ελεύθεροι με εγγυήσεις έως 300.000 ευρώ!

28 προφυλακίσεις για την μαφίας της Θεσσαλονίκης – Προφυλακίστηκε ο Παπαχατζής του ΣΔΟΕ – Ελεύθερος υπο όρους ο δημοσιογράφος Γ. Φερέτης

Ο διάλογος του Ντέμη με τη μαφία!

Μαφία Θεσσαλονίκης: Προσωρινά κρατούμενοι 7 κατηγορούμενοι – 6 αφέθηκαν ελεύθεροι

Αποκαλυπτικοί διάλογοι της Μαφίας της Θεσσαλονίκης με πρώην πρόεδρο ΠΑΕ και γνωστό ηθοποιό – Ερευνούν και 3 δολοφονίες

Και ποιούς δεν είχε δανείσει η Καμόρα της Θεσσαλονίκης – Πως τους “συνέτιζαν” – Ανοίγουν οι φάκελοι για άλλες 2 αυτοκτονίες

Μπλέκουν γνωστό ηθοποιό με τη μαφία της Θεσσαλονίκης – Τι απαντά εκείνος

Εκβίαζαν και τον Αντώνη Κανάκη οι μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης!

Τα ονόματα των βασικών κατηγορουμένων στη συμμορία της Θεσσαλονίκης – Οι απειλές, οι αυτοκτονίες, οι πολίτες υπεράνω υποψίας

Αποκαλύψεις για τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης – Καταθέσεις στην Ελβετία μέχρι και αυτοκτονίες επιχειρηματιών


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε